Zorunlu din dersi dayatması okul dışına taştı: Din öğretmenleri evlere gidip ders anlatacak!

Zorunlu din dersi dayatması, okul dışına taştı. İstanbul'da Maltepe ilçe milli eğitim müdürü okullara bir genelge gönderdi. Buna göre din dersi öğretmenleri, okul ve ders saatleri dışında, ya bir öğrencinin evinde ya da başka bir mekanda onarlı gruplar halinde öğrencilere din dersi anlatacak!

Ahmet Çınar

Zorunlu din dersi zorbalığı, okul dışına taştı. İstanbul Maltepe ilçe milli eğitimi müdürlüğünün bir genelgeyle başlattığı uygulama, din dersi dayatmasının artık evlere kadar uzanacağını gösteriyor. 

İstanbul'da Maltepe ilçe milli eğitim müdürü Faik Kaptan imzasıyla, okullara bir genelge gönderildi. Genelgeye göre din dersi öğretmenleri, okul ve ders saatleri dışında, ya bir öğrencinin evinde ya da başka bir mekanda onarlı gruplar halinde öğrencilere din dersi anlatacak! 

DİN ÖĞRETMENLERİNE GENELGEYLE GÖREV: OKUL SAATİ DIŞINDA EVLERDE DİN DERSİ

Maltepe ilçe milli eğitim müdürü Faik Kaptan'ın tüm okullara gönderdiği genelgede şöyle denildi: 

"Müdürlüğümüz din öğretimi şubesi tarafından öğrencilerimizin örgün öğretim saatleri dışında milli ve manevi değerlerle mücehhez nesillerin yetişmesine katkı sağlamak, okul derslerine ilgilerini artırmak ve eksiklerini gidermek amacıyla öğretmenler tarafından onar kişilik öğrenci gruplarıyla, mümkünse evde aile ziyaretleri şeklinde, mümkün değilse belirlenen bir mekanda haftalık bir saatlik belirlenen konuların işlenmesine yönelik çalışma yapılacaktır. Çalışmanın yürütülmesi için okul idaresi tarafından din dersi öğretmenleriyle görüşülmesi gerekir. Çalışmanın yürütülmesi için gereken hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederim."

HANGİ KONULAR İŞLENECEK? 

Okul saatleri dışında evlerde ya da başka mekanlarda din dersi öğretmenleri tarafından anlatılacak konular da listelendi.

Konular arasında "Tevhid ve şirk", "Allah sevgisi ve kulluk", "İmanın yansımaları", "Vahiyle ilk buluşma", "Yıldız sahabeler" gibi başlıklar yer alıyor. Din dersi öğretmenlerinin anlatacağı konular arasında "15 Temmuz: Farkındalık gecesi" başlıklı bir konunun olması da dikkat çekiyor. 

İşte okul dışında öğrencilere dayatılan din dersinin konu başlıkları: