Zonguldak'ta taşeron işçiye mobing

Zonguldak Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'nde taşeron firmanın personeli olarak çalışan Aydal Karakavuz adlı işçi, taşeron firma formenleri tarafından "Belediye Başkanı'na ve yöneticilere küfretti" iddiasıyla şikayet edilince tazminatsız olarak işten çıkartıldı. Mobinge uğradığını öne süren işçi, taşeron firmaya dava açmaya hazırlanıyor.

Haber Merkezi

Zonguldak Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'nde taşeron firmanın personeli olarak çalışan Aydal Karakavuz adlı işçi, taşeron firma formenleri tarafından "Belediye Başkanı'na ve belediye yöneticilerine küfretti" iddiasıyla şikayet edilince tazminatsız olarak işten çıkartıldı. Mobinge uğradığını öne süren işçi, taşeron firmaya dava açmaya hazırlanıyor.  

Zonguldak Belediyesi'nin hizmet ve personel alımı yaptığı taşeron firma Prizma'ya bağlı olarak çalışan işçi Aydal Karakavuz, belediyenin su ve kanalizasyon işlerinde çalışırken, bağlı bulunduğu taşeron firmanın formenlik, puantörlük ve muhasebecilik yapan Murat Kula ve Erdal Tiki'yle ters düştü. Bir süre sonra, kavga ettiği Kula ve Tilki tarafından, "Belediye başkanına ve belediye amirlerine küfretti" denilerek, Zonguldak Belediyesi müdürlerinden Kenan Şeref'e şikayet edildi. İşçi Aydal Karakavuz, hiç savunması alınmadan, İş Kanunu'nun 25'inci maddesi gerekçe göserilerek tazminatsız şekilde işten atıldı.

Yaşadıklarını soL'a anlatan işçi Karakavuz, "Taşeron firmanın formenliğini, muhasebeciliğini yapan iki kişi anlamsız bir şekilde bana saldırdı. Fiziksel olarak beni darp edemeyeceklerini anlayınca, başka türlü dövmek istediler. Hiç ilgisi olmadığı halde belediye başkanına, belediye amirlerine küfrettiğim iddiasıyla belediyeye şikayet ettiler. Tazminatsız biçimde işten çıkartıldım. Ben endüstri meslek lisesi mezunu, usta öğretici olan bir işçiyim. Kalifiye bir işçi olarak suyun, çamurun içinde yıllarca her işi yaptım. Çalıştığım taşeron firma tarafından bir tezgahla işten atıldım. Mobinge uğradım. Yasal haklarımı da almadım. Konuyu mahkemeye taşıyacağım" dedi.