Ziraat Bankası'nda yeni dönem: Besmeleli, salavatlı, fetvalı pazarlama!

Piyasacılık ile dincilik el ele ve yan yana ilerliyor... Ziraat Bankası kuruluşu olan Ziraat Portföy, yatırım fonlarını müşterilerine besmeleli, salavatlı, fetvalı icazet belgesiyle pazarlıyor. Ziraat Portföy'e icazet veren isimler de "Evet demek farzdır" fetvası veren Hayrettin Karaman ile "kadınlar iz bırakmadan dövülebilir" fetvası veren Hamdi Döndüren!

Ahmet Çınar

Piyasacılık ile dincilik el ele ve yan yana ilerliyor...

Ziraat Bankası kuruluşu olan Ziraat Portföy, yatırım fonlarını müşterilerine besmeleli, salavatlı, fetvalı icazet belgesiyle pazarlıyor. 

Bir Ziraat Bankası kuruluşu olan Ziraat Portföy AŞ, yatırım fonu, bireysel emeklilik yatırım fonu, anapara korumalı yatırım fonu pazarlıyor. Ziraat Portföy, yatırım fonu pazarlarken müşterilerine besmeleli, salavatlı, fetvalı bir icazet belgesi sunuyor. 

Besmeleyle başlayan icazet belgesinde ayrıca "Allah'a hamd, peygamberimiz Hz. Muhammed'e (aleyhisselam), ehli beyitne ve ashabına salat ve selam olsun" cümlesini ve bu anlama gelen Arapça salavat yer alıyor. 

Hemen altında katılım fonlarıyla ilgili bilgi verilen icazet belgesinde "İslami finans prensipleriyle çelişmemektedir" fetvası yer alıyor. İcazet belgesi "Elbette her şeyin en doğrusunu Allah Teala bilir" cümlesiyle sona eriyor. 

İŞTE BESMELELİ, SALAVATLI, FETVALI İCAZET BELGESİ

"EVET DEMEK FARZDIR" FETVASINDAN SONRA ZİRAAT PORTFÖY'E İCAZET! 

Bu belgenin altında yer alan imzalar da hayli tanıdık. Ziraat Portföy'ün yatırım fonu pazarlamasının dine uygun olduğu fetvasını veren isimlerden biri adının başında "Prof. Dr." unvanı da olan Hayrettin Karaman. Ziraat Portföy adlı kuruluş, 16 Nisan referandumu öncesinde "Evet demek farzdır" fetvası veren, "Eşcinsel ve ateistlere kötü gözle bakmak haktır" diyen, AKP yandaşı ve Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman'ın fetvasıyla müşterilerine yatırım fonu pazarlıyor. 

Karaman, kamuoyunda "Erdoğan'ın fetvacısı" olarak tanınıyor. 

SÜT BANKASINA İCAZET VERMEMİŞTİ, ZİRAAT PORTFÖY'E VERDİ! 

Ziraat Portföy'e fetva veren icazetçilerden bir diğeri de, yine adının başında "Prof. Dr." unvanı bulunan Hamdi Döndüren... Hamdi Döndüren, Ziraat Portföy'e icazet vermeden önce "kadınların iz bırakmadan dövülebileceğine" fetva vermesiyle tanınıyor. 

Ziraat Portföy'ü "helal" ilan eden Hamdi Döndüren, kısa bir süre önce süt bankasına fetva vermemişti. Döndüren, süt bankasına icazet vermemesini de şu sözlerle açıklamıştı: "Ateist ve komünist annelerin sütünü nasıl tespit edeceksiniz!"