Zafer Çağlayan'a bir kötü haber daha: Davanın seyri değişti

AKP'li eski Bakan Zafer Çağlayan hakkında ABD'de açılan davanın ardından açıklama yapan Hakim Berman, davanın seyrinin değiştiğini söyledi.

Rıza Sarraf’la birlikte New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde yargılanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla yeniden hakim karşısına çıktı.

Atilla’nın suçsuz olduğu gerekçesiyle hakkındaki davanın düşürülme talebi ve dosyasının Sarraf davasından ayrılma isteği görüşüldü.

'TÜRK YETKİLİLER SUÇ AĞININ PARÇASI'

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, Savcılık, Atilla ile ilgili iddianamede yer alan suçlamaların işlendiğinin açık olduğunu savundu. İran ve Türk yetkililerin Sarraf tarafından kurulan suç ağının parçası oldukları belirtildi.

Savcılık, Atilla ile ilgili iddianamede yer alan suçlamaların işlendiğinin açık olduğunu savundu. İran ve Türk yetkililerin Sarraf tarafından kurulan suç ağının parçası oldukları belirtildi.

Dün açıklanan ek iddianameyle adı Sarraf davasına sanık olarak eklenen eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve diğer yeni isimlerle ilgili suçlamalar bugün yapılan duruşmanın gündemine geldi. Hakim Berman davanın seyrinin dün eklenen yeni iddianameyle değiştiğini belirtti.

Ek iddianamede Halkbank’ın kurumsal olarak adının öne çıktığını söyledi. Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla’nın aleyhine kara para aklamak, bankacılık sahtekarlığı, ABD'nin İran'a uyguladığı ambargoları delmek gibi çok kuvvetli iddialar olduğunu söyledi.

Tarafları dinleyen Hakim Richard Berman Atilla’nın taleplerinin değerlendirileceği ikinci bir duruşmanın 25 Eylül’de yapılmasına hükmetti.