'Yurttaş yerine tebaa yaratmaya çalışan AKP çıkışsızlığa mahkum'

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi ve Kocaeli Halk Komitesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Eğitimde Gericileşme ve Yeni Müfredat" paneli Kocaeli Ses şubesinde gerçekleştirildi.

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi ve Kocaeli Halk Komitesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Eğitimde Gericileşme ve Yeni Müfredat" paneli Kocaeli Ses şubesinde yapıldı. Etkinlikte eğitimde gericileşme ve buna karşı yapılabilecekler konuşuldu. 

Moderatörlüğünü  TümBel-sen Kocaeli şubesi eski temsilcisi Bedriye Yıldızel'in yaptığı, konuşmacı olarak Prof. Dr. Rıfat Okçabol ile Aydınlanma Hareketi temsilcisi ve soL portal yazarı Mehmet Kuzulugil'in yer aldığı etkinliğe çok sayıda yurttaş katıldı.

Prof. Dr. Rıfat Okçabol, konuşmasında AKP'nin kindar ve dindar nesil yetiştirmeyi amaçladığını, müfredattaki gericileşmenin de doğrudan bu projeye yönelik olduğunu belirtirken, AKP'nin bu konuda başarısızlığa mahkum olduğunu, eğitim sistemindeki değişiklikle beraber, "yurttaş yerine tebaa" yaratmaya çalışan AKP'nin çıkışsızlığa mahkum olduğunu belirtti. 

Aydınlanma Hareketi temsilcisi ve soL portal yazarı Mehmet Kuzulugil ise yeni müfredatın bilimsellikten uzak ve gerçeklikten kopuk olduğunu, böyle bir müfredatın modern bir çağa ait olamayacağını belirtti. Kuzulugil, Aydınlanma Hareketi'nin bu müfredatın iptali için geçtiğimiz haftalarda açtığı dava hakkında bilgi verirken, öğrenci velisi olsun olmasın her bir yurttaşın açılan bu davaya müdahil olarak destek olabileceğini ve verilen ideolojik mücadeleye katkı koymasının öneminden bahsetti. Panelde ayrıca, zorunlu din dersi dayatmasına karşı mücadelede nasıl bir yol izlenmesi gerektiği ve bu konuda açılan davalardan başarıya ulaşan örneklerden bahsedildi.