Yunanistan Türkiye'yi NATO üyesi ülkelere şikayet etti

Yunanistan Savunma Bakanı, Kardak gerilimi sebebiyle Türkiye’yi NATO ülkelerinin savunma bakanlarına şikayet etti.

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, geçen pazartesi Kardak yakınlarında Türk ve Yunan Sahil Güvenlik gemilerinin çarpışmasıyla yaşanan gerilim için Türkiye’yi NATO ülkelerinin savunma bakanlarına şikayet etti.

Sputnik'in haberine göre Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılan Kammenos, hem NATO genel sekreterine hem de mevkidaşlarıyla yaptığı ikili görüşmelerde, Kardak'ta yaşananlarla ilgili olarak ses ve görüntü kayıtları verdiğini söyledi.

'ERDOĞAN VE TÜRK YETKİLİLERİN NEDEN OLDUĞU GERGİNLİK'

Kammenos "Türkiye'nin son günlerde özellikle Kardak yakınlarındaki davranışlarının yanı sıra, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türk yetkililerin açıklamalarının neden olduğu gerginlik hakkında NATO savunma bakanlarına bilgi verdim" dedi.

Türkiye'nin Yunan karasularını ihlal ederken aynı zamanda Avrupa Birliği'nin de karasularını ihlal ettiğini ileri süren Kammenos, "NATO'da Türkiye'nin bir komşu, bir müttefik gibi davranmadığı artık idrak edildi" diye konuştu.

Kammenos, Atina Haber Ajansı'na verdiği demeçte "Kardak kayalıkları Yunan adalarıdır. Yunan Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri oradadır ve ulusal egemenlik konularında geri adım atmamız söz konusu değildir. AB ve NATO'dan açık tavır almalarını bekliyoruz" dedi.