Yunanistan Komünist Gençliği'nden dayanışma mesajı: TKG’den elinizi çekin!

İstanbul Üniversitesi'nde NATO ve emperyalizm karşıtı bildirilerle çalışma yapan Türkiye Komünist Gençliği'ne düzenlenen faşist saldırıya ilişkin Yunanistan Komünist Gençliği (KNE) bir dayanışma mesajı yayımladı.

Haber Merkezi

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde "Emperyalizmi hedef almayan, emperyalistleri yenemez" başlıklı NATO ve emperyalizm karşıtı bildiriyi dağıtan Türkiye Komünist Partisi'nin gençlik örgütü üyelerine kendine "ülkücü" diyen bir grup 13 Mart'ta saldırmış, saldırının ardından 22 TKG üyesi gözaltına alınmıştı.

Yunanistan Komünist Gençliği (KNE) bu saldırıya ilişkin yayımladığı dayanışma mesajında "burjuva sınıfının, burjuva devletinin ve burjuva partilerinin TKP’nin ve TKG’nin destek gören duruşundan rahatsız olduğunu" belirtti.

Bu rahatsızlığın nedeninin "Türkiye’deki terör ve baskı ortamında TKP’nin etki alanının genişlemesi olduğu" söylenirken, faşist grup üyelerinin de polisle işbirliğine vurgu yapıldı.

'MİLLİYETÇİ PROPAGANDAYA KARŞI DAYANIŞMA'

Yunanistan Komünist Gençliği'nin dayanışma mesajının devamındaysa şöyle denildi:

"KNE TKG'ye yönelik baskı ve saldırıları kınamaktadır. Türkiye'nin burjuva sınıfının Balkanlar'dan Ortadoğu'ya kadar geniş bir bölgede daha üstün bir rol oynamaya yeltendiği bu dönemde devlet, bütün yöntemlerle gerginliği yükseltmektedir. Halkın yaşam kalitesine ve haklarına yönelik saldırının, tehlikeli savaş planlarının ve burjuva sınıflarının bölgedeki konumlarını güçlendirmek için girdikleri rekabetin, anti komünizmle, işçi-halk hareketiyle ve bu hareketin öncüsü olan komünistlere yönelik baskının yükselmesi ile el ele gittiği bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Yunanistan Komünist Gençliği TKG'li yoldaşlarıyla dayanışma içinde olduğunu belirterek ekliyor:

Proletarya enternasyonalizminin ilkelerine bağlı kalarak, TKG'li yoldaşlarımızla eşgüdümlü ve ortak hareket etmeyi sürdüreceğiz. Komşumuz olan halkı bizden ayıran bir şey yok, aksine ortak düşmanımız olarak sömürü düzeni, yoksulluk, işsizlik ve emperyalist savaşlar var. Emperyalist savaşa, bölgedeki ABD-NATO planlarına ve sınır ihtilafları çıkarmaya yönelik çabalara karşı mücadele vermekte çıkarımız birleşiyor.

Yunanistan'da ve Türkiye'de gelişmekte olan milliyetçi ve irredantist propagandaya karşı halklarımız arasındaki barış, dostluk ve dayanışma güçlendirilmelidir."