YTÜ'de KHK'lara büyük tepki

AKP'nin KHK'sı ile 27 akademisyenin ihraç edildiği Yıldız Teknik Üniversitesi'nde bugün eylem vardı.

soL - İstanbul

AKP'nin son yayınladığı 686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 27 akademisyeni ihraç edilen Yıldız Teknik Üniversitesi'nde, Davutpaşa Kampüsü'nde bugün sabah saatlerinde öğrenciler KHK’ları protesto etmek için buluştu.

Öğrenciler ve akademisyenler İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde buluşurken, yaşananlara tepki gösterdi. Görevinden ihraç edilen akademisyenler burada birer konuşma yaparak; bunun bir veda olmadığını, şimdilik güzel ve coşkulu bir şekilde gittiklerini fakat onları ihraç edenlerin bir gün utanarak gideceklerini söylediler ve referandumda hayır demeye çağırdılar.

Akademisyenler ve öğrenciler daha sonra alkışlar ve pankartlarla birlikte üniveristenin giriş kapısana doğru yürüyüşe geçtiler. Yabancı Diller Fakültesi'ndeki meslektaşlarını da almak isteyen akademisyenler yoğun polis ve özel güvenlik engeliyle karşılaştı. Meslektaşlarını almakta kararlı olan akademisyenler ise yürüyüşe devam etti. Üniversitenin giriş kapısına gelindiğinde ise basın açıklaması okundu. Yoğun kalabalık sloganlar eşliğinde dağıldı.