Yön Radyo ile TGS arasında toplu sözleşme imzalandı

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), 65 yıllık tarihinde bir ilk olarak Yön Radyo ile toplu iş sözleşmesi yaptı.

Yapılan sözleşmeye göre radyo çalışanlarının ücretlerine birinci yıl için net 300 TL ikinci yıl içinse yüzde 15 oranında zam yapıldı.  Ayrıca yılda bir ikramiye ve sosyal haklarda iyileşme sağlandı. 

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, 65 yıllık tarihlerinde ilk kez bir radyo ile sözleşme imzaladıklarını ve bunun diğer radyolar için de örnek teşkil etmesi gerektiğini belirtti. Türkiye’de medya çalışanlarının baskı altında olduğunu ve  bu baskının örgütlülükle aşılabileceğini söyleyen Durmuş, “Bu sözleşme çalışmalarımızın, sadece gazeteleri değil televizyon ve radyoları da kapsayan bir alana doğru yöneldiğinin bir göstergesi”  diye konuştu.

Yön Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mansur Kılınç da kuruluş amaçlarından birinin toplumsal barışa katkıda bulunmak olduğunu belirterek medyanın çok yönlü olarak geliştiğini ve toplumun günlük yaşamını kuşattığını, bu nedenle medya örgütlenmelerine önem verdiklerini dile getirdi. Kılınç, “Yön Radyo, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği’nin (RATEM) kurucuları arasında yer alıyor. Yönetim organlarında temsil ediliyor. Aynı zamanda uluslararası işbirlikleri ve örgütlenme çalışmalarına önem veriyor” diye konuştu.