Yoldaşları Hüseyin Duman'ı andı

Bundan 17 yıl önce Sosyalist İktidar Partisi (SİP) seçim konvoyuna açılan ateş sonucunda hayatını kaybeden tekstil işçisi Hüseyin Duman bugün yoldaşları tarafından mezarı başında anıldı.

soL - İstanbul

17 yıl önce Sosyalist İktidar Partisi (SİP) seçim konvoyuna yapılan faşist saldırı sonucunda öldürülen komünist tekstil işçisi Hüseyin Duman, bugün mezarı başında anıldı. Komünist Parti’nin düzenlediği anmada yoldaşları Hüseyin'in Yenibosna Çobançeşme Mezarlığı'nda bulunan mezarlığa yürüdüler.

Anma saygı duruşu ile başlandı. Saygı duruşunun ardından Hüseyin Duman’ın mücadele arkadaşlarından Yaşar Çelik mezarı başındaki konuşmasında "Biz Hüseyin’i kaybettikten sonra her yıl 17 Nisan'da bu anma yapılıyor. Yapılan anmalarda Hüseyin’e partimizin siyasi raporunun sunumunu yapıyoruz" dedi.

"Bu ziyaretler içerisinde Hüseyin’in karşısında zorlandığımız yıllar oldu" diyen Çelik, "Bu yıl ise burada yaptığımız anma temsili düzeydedir. Yapılan anmaların en anlamlısı ve büyüğü bugün Bostancı Gösteri Merkezinde yeni yoldaşlarımızla 'Karanlığa Meydan Okuyoruz' etkinliğinde Hüseyin’i binlerce yoldaşımız ve dostumuz ile anacağız. Hüseyin’i yaşatmak onun mücadelesini kararlılığını ve partisini büyüterek olacaktır" ifadelerini kullandı.

'SÖZÜMÜZ DEVRİM OLACAK HÜSEYİN'
Yaşar Çelik, "Hüseyin’i kaybettiğimizde ona vermiş olduğumuz bir söz vardır. Hüseyin’e sözümüz devrim olacak. Bu sözün yerine getirilmesinin yolu işçi sınıfının biricik partisi, Türkiye’nin Komünist Partisini fabrikalarda, mahallelerde, üniversitelerde, partiye yeni yoldaşlar kazanarak sosyalizm mücadelesini toplumun tüm kesimlerine taşıyarak ve örgütleyerek olacaktır" dedi. 

"Hüseyin’i yaşatmanın yolu budur" diye konuşan Çelik, "Bu yolda partimizin yaşadığı travma atlatılmıştır. Anlımız açık başımız dik Hüseyin’nin anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Hüseyin’e sözümüz devrim olacak. Yaşasın devrim ve sosyalizm” ifadelerini kullandı.

17 YIL OLDU
Hüseyin Duman, 17 Nisan 1999 tarihinde, seçimlerden bir gün önce, SİP seçim konvoyuna yapılan saldırı sırasında arkadaşlarını korumaya çalışırken Ülkü Ocakları başkanlığı da yapmış olan İhsan Bal tarafından göğsünden vurularak öldürülmüştü.