Yolda yürüyen çifte saldıran gericinin babası: Oğlum depresyondaydı

Diyarbakır'da yolda yürüyen çifte saldıran Yekta Çiftçi'nin babası Nedim Çiftçi,"Ailem ve Yekta adına o arkadaşlardan özür diliyorum" dedi.

Diyarbakır'da yolda yürüyen çifte saldıran Yekta Çiftçi'nin babası Nedim Çiftçi, saldırıya uğrayan çiftten özür diledi.

Habertürk'te yer alan habere göre, oğlunun bir depresyon geçirdiğini ve toplumdan yavaş yavaş uzaklaştığını hissettiği için konuştuğunu iddia eden baba Nedim Çiftçi, "Bu olaydan dolayı üzgünüz. Ailem adına, Yekta adına o arkadaşlardan özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

Aynı sokakta market işleten Recep Alan, Yekta ile karşı komşu olduklarını ve onu 10 yıldır tanıdığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Harika bir çocuktu. Yanımıza gelirdi muhabbet ederdik. O olaydan dolayı ben de üzgünüm. Şimdi halk bizi yanlış anlar ama Yekta öyle bir insan değildi. Yekta son zamanlarda kendisini arkadaş ortamından uzaklaştırmıştı. Eskisi gibi değildi. Yanımıza çağırıyorduk gelmiyordu. Arkadaşlarından, ailesinden uzaklaşmıştı. Tedavi olması için ikna etmeye çalıştık ama ben kendimi toparlarım diyordu hep"

Yekta'nın arkadaşı Delil Simpil ise, arkadaşının psikolojisinin son zamanlarda bozuk olduğunu anlatarak, şunları söyledi:

"Son zamanlarda ne yaptığının farkında değildi. Bazen kendini bile tanımıyordu. Babası tedavi olmasını istiyordu ama hep kaçamak cevaplar veriyordu. Olay esnasında Yekta'nın olduğunu görünce karşı tarafa gidip Yekta'nın durumunu anlattık. Yekta o zaman pişmandı. Ne yaptığının farkında değil. Belki şu an olayı bile bilmiyor."