Yırca'dan mesaj var: Zeytinliklere gözünü dikenlere örnek olsun

Yırca'da 6 bin zeytin ağacının kesimi sonrası gözyaşlarını tutamayan Yırca Muhtarı Mustafa Akın, Danıştay'ın iptal kararı sonrası bu kez sevinçten oynadı. Yırca Muhtarı Mustafa Akın karara ilişkin duygularını soL'a anlattı.

Ali Ufuk Arikan

Danıştay'ın Yırca'daki termik santral projesini iptal etmesinin ardından Yırcalılar dün büyük bir sevinç yaşadı.

6 bin 666 zeytin ağacını yok eden Kolin Grubu'na karşı mücadelenin simge isimlerinden olan Yırca Muhtarı Mustafa Akın, kararın ardından gece boyunca kutlama yaptıklarını söyledi.

Yırcalıların çok mutlu olduğunu belirten Akın, "Haberi geç saatte aldık. Ateş yaktık, kutlama yaptık, sevindik. Sevincimizi SEAŞ'ın özelleştirilmesine karşı direniş çadırında bulunan arkadaşlarımızla da paylaştık. Sonra yeniden ateşin başına döndük ve geç saate kadar sevincimizi paylaştık" dedi.

Kararın ardından emeklerinin, mücadelelerinin karşılığını aldıklarını vurgulayan Yırca Muhtarı Akın, "Kolin son zamanlarda burada reklamlar yapıyordu, mektuplar dağıtıyordu. Karar onlara iyi bir cevap oldu" ifadelerini kullandı.

Zeytin ekimine Mart ayında başlayabileceklerini belirten Akın, "Yırca zeytinliklere gözünü dikenlere örnek olsun" diye konuştu.