Yıldız Teknik Üniversitesi'ni ‘Menzilciler’ mi yönetiyor?

Yeni yüksek öğretim yılına yeni rektör atamasıyla başlayan Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerici baskılar artarak devam ediyor. Rektör Bahri Şahin, Menzil tarikatıyla bağlantılı Semerkand TV’de programa katıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) ilerici öğrencilere yönelik baskılar artıyor. OHAL bahane edilerek üniversitelilerin kulüp çalışmaları ve siyasi faaliyetleri yasaklanırken, bu yasakların gerici tarikatları kapsamaması tepki çekiyor. Yeni atanan Rektör Bahri Şahin’in Menzil tarikatıyla bağlantılı Semerkand TV’de programa katılması ise üniversite yönetiminin kimin militanlığını yaptığını açıkça ortaya koyuyor.

YENİ REKTÖR MENZİL TARİKATINDAN MI?

Darbe girişiminin ardından Fetullahçılardan boşalan koltukları başka cemaat ve tarikatların müritleriyle doldurmaya başlayan AKP iktidarının, benzer bir atamayı YTÜ'de de uyguladığı iddia edildi. Sene başında göreve başlayan ve göreve başladığı günden itibaren solcu öğrencilere dönük baskıyı artıran Rektör Bahri Şahin'in Semerkand TV’de bir programa katılması, “YTÜ’yü Menzil tarikatı mı yönetiyor?” sorusunu gündeme getirdi.

Tarikatın yayın organı Semerkand TV'de yapılan programlarda Bahri Şahin'in görüntüleri:

İLERİCİ AKADEMİSYEN AVINA ÇIKTI

Bu sene başında solcu olduğu için görevinden uzaklaştıralan ve adını açıklamak istemeyen bir asistan ise, akademisyenlerin yoğun bir baskıya maruz kaldığını ve yönetimin bir çeşit muhbirlik ağı kurarak ilerici akademisyenleri fişlediğini belirtti.