Yıldırım hızını alamadı: Hem başkanlık, hem partili cumhurbaşkanlığı olsun!

Memleketi Erzincan'da toplu açılış törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım, "Başkanlık sistemini de getirelim, partili cumhurbaşkanlığı sistemini de getirelim" dedi.

DHA

Başbakan Binali Yıldırım, başkanlık sistemi tartışmalarında adeta yeni bir çığır açtı ve "Hem başkanlık sistemini getirelim, hem partili cumhurbaşkanlığı sistemini getirelim” dedi. 

Binali Yıldırım, yeni anayasaya ihtiyaç olduğunu savunarak, “Türkiye’nin geleceğini, Türkiye’nin istikrarlı ve kararlı yürüyüşünün yolu yeni Anayasa’dan geçiyor. Yeni Anayasa ve yönetim sistemi Türkiye’nin 2023 hedeflerinin yüzüncü yıla giderken milletimizin beklentisinin en önemli kararıdır” diye konuştu. 

Almanya’nın "Ermeni soykırımını" tanımasını eleştiren Binali Yıldırım, Türkiye’nin tarihiyle gurur duyduğunu belirterek, “100 yıl önce Birinci Dünya Savaşı şartlarında her ülkede her yerde yaşanan bir göç olayını bugün önümüze soykırım diye getirmeye çalışanlar, şunu iyi bilmelidir ki Türkiye tarihiyle de milletiyle de gurur duyuyor. Eski defterleri açarsak eski hesaplara bakarsak herkes şunu iyi bilsin ki o defterlerde en az kaydı bulunan Türkiye’dir. En az hesabı olan Türkiye’dir” dedi. 

Binali Yıldırım, memleketi Erzincan'daki konuşmasında yeni Anayasa ve başkanlık sistemi vurgusu yaparak, "Darbeler kalıntısı bu Anayasa, Türkiye'nin işini görmüyor. Yeni Anayasa'da başkanlık sistemini de getirelim, partili cumhurbaşkanlığı sistemini de getirelim. Artık bu çelişkiyi, bu kafa karışıklığını ortadan kaldıralım. Türkiye'nin geleceğini, Türkiye'nin istikrarlı ve kararlı yürüyüşünün yolu yeni Anayasa'dan geçiyor. İnşallah el birliğiyle yeni Anayasa'yı yapacağız" şeklinde konuştu.