Yeşil Yol'a 'dur' diyenlerin sempozyumu Ankara'da başlıyor

Yaylaların Kardeşliği Platformu Sempozyumu, 7-8 Mayıs tarihleri arasında Ankara İnşaat Mühendisleri Odası'nda yapılacak.

Haber Merkezi

Yaylaların Kardeşliği Platformu Sempozyumu 7-8 Mayıs tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek. 

Sempozyumu destekleyen kurumlar arasında Hukukta Sol Tavır Derneği de bulunuyor.

Sempozyum, Ankara İnşaat Mühendisleri Odası'nda yapılacak.

"Yaşam Alanlarıma Dokunma" ve "Yeşil Yola Dur De" başlığıyla düzenlenen sempozyumun duyurusunda şunlar anlatıldı:

“Yeşil Yol”u hayata geçirmeye çalışanlar turizm alanlarını birbirine bağlayarak bölgenin turizm potansiyelini artıracaklarını ifade ediyor. Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin olmak üzere 8 ilin yaylalarını ve turizm merkezlerini birbirine bağlayan, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin belirlenen güzergâh boyunca güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat etmesine imkân sağlayan bir turizm projesi olarak sunuyor kamuoyuna.

Sorunumuz “Yeşil Yol” ile de bitmiyor. “Yeşil Yol” un devamı olarak “Mor Yol”, “Mavi Yol” projelerinin de planlandığı biliniyor.

Siyasal iktidar yeni ve çok büyük çaplı bir doğa katliamına hazırlanıyor. Bunu da renklere büründürüp kamuoyuna sevimli göstermeye çalışıyor. Biz biliyoruz ki bu projelerle ormanlarımız talan edilecek, binlerce yaban hayva- nının yaşam alanları yok olacak, halkımızın ocakları söndürülecektir. Sempozyumumuzun önceliği sermayenin rant uğruna dayattığı “Yeşil Yol Proje” sine karşı torunlarımızın emaneti, atalarınızın mirası yaylalarımıza sahip çıkmaktır.

Sempozyumumuzun amacı; yöre halkının yaşam alanlarını savunmak konusunda vermiş olduğu mücadeleye bilimsel / teknik verilerle des- tek olmak, doğal yaşam alanlarımızın ulusal uluslararası sermayenin koşulsuz talanına açılmasına dur demek, bunun için kamuoyu oluş- turmak ve ülkemizin dört bir yanında verilen “yeşil isyan” mücadele deneyimlerini paylaşmaktır.

Sempozyumumuz iki ana çerçevede yürütülecektir. Birinci bölümde, bilim insanlarımızla birlikte bölgenin bilimsel ve teknik olarak irdelen- mesi ile yeşil yol projesinin halkımız üzerine etkileri incelenecektir. İkinci bölümde ise ülkemizin dört bir yanında yaşam alanlarını savunanların bir araya gelerek deneyimlerini aktardıkları platform olacak, çocukları- mıza güzel yarınlar bırakmak adına yeşil isyanın büyütülmesi olanakları forum ortamında tartışılacaktır.

Sempozyumun programı ise şöyle: