Yenikapı'da 371 milyonluk arazi Ensar Vakfı'na tahsis edildi!

Karaman'daki çocuk istismarı olaylarının odağındaki AKP yandaşı Ensar Vakfı, son üç yılda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ihya edildi. Maltepe’den Çatalca’ya kadar kamuya ait dokuz bina ve arsa Ensar Vakfı’na bırakıldı. Vakfa verilen en büyük alan ise Yenikapı’daki 18 dönümlük arazi oldu. Sadece Yenikapı miting alanının yanındaki bu alanın değeri 371 milyon TL.

Karaman’da çocuklara yönelik cinsel istismar skandalıyla hatırlanan, AKP iktidarın yandaş vakıflarından Ensar’a İstanbul Yenikapı’da 371 milyon liralık 18 dönümlük bir arazi tahsis edildi.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre, İstanbul’da kamuya ait dokuz bina ve arsa son üç yılda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ensar Vakfı’na bırakıldı.

Bu bilgi, İBB CHP Basın Sözcüsü Tarık Balyalı’nın aylardır üzerinde çalıştığı raporda tespit edildi. İBB CHP Grubu Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever bu tabloyu “Erdoğan’ın hayali olan nesillerin yetiştirilmesi”olarak özetledi.

İBB’nin iktidarın kendine yakın gördüğü vakıflara arsa ve yurt binası sağladığı bilinirken, bir binayı bizzat kiralayıp her türlü masrafını üstlendiği yeni örnekler de görülmeye başladı.

Ancak Ensar’a verilen büyük arazilerden sonuncusu dikkat çekti.

Vakfa son üç yılda dokuz taşınmaz verilirken, bunlardan en çarpıcısı Yenikapı miting alanına komşu 18 dönümlük değerli arazi.

İBB bugün itibarıyla değeri 371 milyon 600 bin TL değerindeki araziyi yaptığı ortak protokolle Ensar Vakfı’nın kullanımına verdi.