Yeni Şafak yazarı: Kendilerine 'Reisçi' diyen bir grup Ak Parti hareketini tasfiye etmek istiyor

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, AKP içinde kendilerine 'reisçi' diyen bir ekibin olduğunu ve bu ekibin AKP içindeki bir grubu tasfiye etmek istediğini iddia etti.

Bir dönem Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan, 7 Haziran seçimlerinde AKP'den milletvekili adayı olan Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, AKP içinde bir grubun tasfiye operasyonu yapmak istediğini iddia etti.

Öztürk Yeni Şafak'taki köşesinde, "Şaşırtıcı olanı, bu çabayı en çok gösterenler, Batı hayranlığı ile bilinen insanlar değil, kendilerine 'Reisçi' diyen, sözümona AK Parti'yi savunan, yeni yetme bir ekip. Bu isimler o kadar ileri gitti ki, Ak Parti'ye yakın gazete ve televizyonlarda FETÖ'cülerle, İslamcıları yan yana zikretme cüretini bile gösterdiler" dedi.

Öztürk'ün yazısından bir bölüm şöyle: 

...Şimdi 'İslamcılık' kavramını kullanarak bir hareketi kötülemek, mahkum etmek ve tasfiye etmek için uğraşan bir kesim var. Kavram batıya ait, tanımlama batıya ait, suçlama Batı'ya ait ama dışlanan ve tasfiye edilmek istenenler bu ülkenin vatan sever evlatları.

Daha da şaşırtıcı olanı, bu çabayı en çok gösterenler, Batı hayranlığı ile bilinen insanlar değil, kendilerine “Reisçi” diyen, sözümona AK Parti'yi savunan, yeni yetme bir ekip. Bu isimler o kadar ileri gitti ki, Ak Parti'ye yakın gazete ve televizyonlarda FETÖ'cülerle, İslamcıları yan yana zikretme cüretini bile gösterdiler.

Ankara bürokrasisindeki son dönem atamalar, yöneticilerin de bu rüzgardan etkilenmiş olabileceği şüphesini arttırıyor. Bu da kafalardaki soru işaretini çoğaltıyor. “İslamcılık, siyasal İslamcılık, Cihadist, IŞİDÇİ, radikal İslamcı” gibi tüm kavramlar, aslında “Pan-İslamizm” kavramının türevleridir ve hepsi büyük Müslüman topluluğunu bölmek için kullanılır. Oysa bizim, “Müslüman” isminden başka hiçbir tanımlamaya ve sıfata ihtiyacımız yoktur. Bunun tersi tüm çabalar, da iyi niyetli değildir.