Yargıtay başkanından ‘çay toplama’ eleştirilerine yanıt: Devletin başıyla olmaktan onur duyarız

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iki günlük Rize ziyaretine yüksek yargı üyelerinin de katılmasına yönelik eleştirileri anlamadığını söyleyip "devletin başkanıyla bir arada olmaktan onur duyduğunu" söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize ziyaretine, Yargıtay, Sayıştay ve Danıştay üyeleri de katılmıştı. Heyetin Erdoğan’la çay topladığı görülen fotoğraflar makamından ‘tarafsızlık’ ilkesini kaldıran cumhurbaşkanıyla yakın görüntüler veren yargı üyelerinin eleştirilmesine neden olmuştu.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine eleştirileri anlamadığını söyledi. Cirit, “Ben onu anlayamadım neden eleştiri konusu oldu. Devlet oradaydı. Türkler, Türk geleneklerimize göre devlet başkanına çok ayrı bir değer veririz. Devlet başkanı, devletin başı ve birliğimizin sembolüdür. Onun katılmış olduğu, meclis başkanının, milli güvenlik sekreterinin katılmış olduğu, tüm yüksek yargının katılmış olduğu bir çay toplantısının yapılmış olması ve buna iştirak etmemiz kadar doğal bir şey olamaz” diye konuştu.

Cirit sözlerini “Biz devletin başkanıyla, devletin başıyla bir arada olmaktan onur duyarız” diye noktaladı.