Yandaşlar duyurdu: Hicri takvim geliyor

50'ye yakın ülkeden yetkililerin katıldığı Hicri Takvim Kongresi'nden "Tekli Takvim" kararı çıktı.

Aralarında Türkiye, Suudi Arabistan, Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD, Katar, Fas, Mısır ve Ürdün'ün de bulunduğu 50'ye yakın ülkeden yetkililerin katıldığı Hicri Takvim Kongresi'nden"Tekli Takvim" kararı çıktı.

Sonuç bildirgesini dünya kamuoyuyla paylaşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, kongre sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bu kongrenin İslam aleminde 60 yıllık bir tartışmanın nihayeti denilebilecek önemli bir toplantı olduğunu vurgulayan Görmez, "Çünkü bu toplantı sadece bu konuyu yeniden konuşmak ve tartışmak için düzenlediğimiz bir toplantı değildi. Bu toplantıya 3 yıllık bir ilmi çalışmayla iki takvim önerisi getirildi. İslam dünyasındaki bütün görüşler masaya yatırılarak ikiye indirgendi. Bu iki görüş buraya getirildi. Bu ikili bir takvim sistemi, özellikle Amerika kıtası için ayrı bir takvim. İkincisi de tekli bir takvim sistemi hem İslami açıdan hem de astronomi açısından her ikisinin de mümkün olabileceği konuşuldu. Daha sonra bunlar tartışılarak oylamaya sunuldu" dedi. Oylama sonucunda "Tekli Takvim" kararı oy birliğiyle kabuledildi.

AKP'ye yakın gazeteler de bugünkü sayılarında Tekli Takvim kararını birinci sayfadan duyurdu.