Yandaş vakıf İHH Başkanı'nın okul müdürlerine konferansı protesto edildi

Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, cihatçı çetelere desteğiyle tanınan ve AKP yandaşı olarak bilinen İHH adlı vakfın Başkanı Bülent Yıldırım'ın Üsküdar'daki okul müdürlerine vereceği konferansı protesto etti.

Eğitim-Sen üyesi bir grup, Üsküdar Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği belirtilen ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım'ın konuşmacı olduğu konferansı protesto etti.

ÜSKÜDAR'DAKİ OKUL MÜDÜRLERİNE KONFERANS VERMEYE GELDİ

Altunizade Kültür Merkezi'ndeki konferansta İHH Başkanı Bülent Yıldırım, ilçedeki okul müdürlerine hitap etti. "Dünya mazlumlarının hamisi İHH" başlıklı, basına kapalı gerçekleşen konferans devam ederken Eğitim-Sen üyesi bir grup kapı önünde protesto gösterisi düzenledi.

Eğitim-Sen İstanbul 2 Nolu Şubesi'ne bağlı 30 kişilik grup, "Laik eğitim laik yaşam istiyoruz" yazılı pankart açtı. “Laik, Bilimsel Eğitim istiyoruz", "MEB-İHH işbirliğine son“ yazılı dövizler taşıyan grup, "Karanlığa teslim olmayacağız", "Laik eğitim istiyoruz" şeklinde slogan attı.

"LAİK YAŞAM TALEBİMİZDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Turgut Yokuş, "Bugün, Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla, tüm topluma belli bir inanç biçimi dayatılmakta, toplum bu doğrultuda yeniden inşa edilmek istenmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı gibi birçok kurum arasında protokoller yapılarak, dinselleştirme politikalarının etkisi hızla yaygınlaştırılmaktadır. Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Bölümü tarafından 'Kendini Geliştir, Geleceğini Değiştir Projesi' adı altında okul ve kurum müdürlerine İHH başkanı bir konferans vermektedir. Eğitim Sen olarak soruyoruz: İHH başkanı, okul müdürlerine eğitimle ilgili hangi bakış açısını sunacaktır?" dedi.