Yalancı dağcı Erdoğan'ı kandırmakta kararlı: Erdoğan'ı böyle kandırmışlar...

Dilaver Kişili ve Çetin Bayram adlı iki AKP'li "dağcı" And Dağları'nın zirvesine bir tırmanış gerçekleştirdiklerini ileri sürmüş, oradan getirdiklerini söyledikleri bir taşı da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etmişti. Zirveye tırmanıldığı haberinin gerçeği yansıtmadığına ilişkin haberimize yanıt veren ve soL'u "çamur" olarak niteleyen Çetin Bayram, "…

Ali Ufuk Arikan

İzmir'den Dilaver Kişili ve Erzurum'dan Çetin Bayram adlı kişiler And Dağları'nın zirvesine bir tırmanış gerçekleştirdiklerini öne sürmüş, zirveden getirdiklerini söyledikleri taşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etmişti.

Bu haber sonrası soL'un ulaştığı dağcılar, tırmanışın şüpheli olduğuna ilişkin açıklamalarda bulunurken zirveye, yani 6.961 metre yüksekliğindeki Aconcagua'ya, tırmanma girişiminin dahi olmadığını ifade etmişti.

Konuya ilişkin yayınladığımız haber sonrası soL'u hedef alan Çetin Bayram adlı AKP'li "dağcı", haberimizde yer alan ifadeleri yalanlamak yerine tuhaf bir şekilde soL'u darbe destekçisi ilan etmeye kalktı.

Zirveye tırmanışı gerçekleştirip gerçekleştirmediğine ilişkin net bir açıklama yapamayan Bayram, tırmanışla ilgili verdikleri demeçler için "Adı haber sitesi olan bir Çamur deryasında haber başlığı altında saldırıya uğradı" ifadelerini kullandı.

Bayram aynı açıklamada, "15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında ülkemin her yerinde onlarca tepki eylemi gerçekleştirildi. Bu eylemler her türlü politik ve ideolojik görüşten insanın yaptığı dışavurumlardı. Ben ve Dağcı dostum Dilaver KİŞİLİ’de tamamen kendi hür irademizle bir eylem yapmaya, tepkimizi göstermeye karar verdik. Amerika Kıtasının en yüksek noktasının bulunduğu, And Dağlarına gidecek ve sadece '15 Temmuz Şehitlerimizi Anma' adına bir ekspedisyon gerçekleştirecektik. Ve 33 gün süren bu ekspedisyonun ardından da 'And Dağlarından' bir anı taşı getirip, Devletimizin en üst mevkiisi olan Cumhurbaşkanlığı Makamına çıkıp, Türk Milletinin lideri Sayın Cumhurbaşkanımıza bu taşı takdim ettik" diyerek üstü kapalı olarak zirve iddiasını yineledi.

Bayram'ın açıklamalarının ardından yaptığımız araştırma sonrası, iki "dağcının" iddia ettikleri gibi Aconcagua'ya değil, Cerro Bonete dağı üzerinde 5.100 metredeki bir noktaya ulaştıkları bilgisine ulaştık.

Bayram'ın "zirve"den diyerek paylaştığı karenin de Aconcagua'ya değil Cerro Bonete'ye ait olduğunu belirten dağcılar, zirveye çıkıldığına ilişkin ifadelerin gerçeği yansıtmadığını bir kez daha teyit etti.

Dağcılıktan çok bir tür organizasyon işi yapan Bayram, daha önce Erzurum'da buz tırmanışı ve Osmanlı-Rus savaşının yıl dönümünde Aziziye Tabyaları'na yürüyüş organizasyonu yaparak "gündem" olmuştu.