Wikipedia açılıyor mu? BTK'dan açıklama

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, Wikipedia'nın kapatılmasıyla ilgili yeni açıklama yaptı.

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, Wikipedia'nın kapatılmasına ilgili yaptığı açıklamada, "Bir mahkeme kararı söz konusuysa, tamamen yerine getirilmesi lazım. Mahkeme kararının tam da yetkili şekilde uygulanması noktasında yerine getirilmesi gereken hususlar var. Bugün denilen mahkeme kararı yerine getirilse şu anda Wikipedia açılır" dedi.

Sayan, açıklamasının devamında "Uyar kaldır mekanizmaları esas. Kapatma en son önlem. Mahkeme kararı geliyor, sitenin kapatılması gerekiyor ama biz kapatmak istemiyoruz. 4 saat içerisinde site yetkilisine ulaşıp, "Gereğini yerine getirin ki biz kapatma kararını yayınlamak istemiyoruz" diyoruz. "Buna itiraz edeceğiz" diyen siteler o yöntemi uyguluyorlar" dedi.

Wikipedia ile ilgili de kararı uyguladıklarını söyleyen Sayan, "Bizim yasalarımız var. Kötü örnekleri Youtube, Twitter ile de yaşamıştık ama belli bir noktaya geldi. Bir mahkeme kararı söz konusuysa, tamamen yerine getirilmesi lazım. Mahkeme kararının tam da yetkili şekilde uygulanması noktasında yerine getirilmesi gereken hususlar var. Bugün denilen mahkeme kararı yerine getirilse şu anda Wikipedia açılır" ifadelerini kullandı.