'Whatsapp'cı albaylar tutuklandı

15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında İstanbul'daki tüm koordinasyonu sağladıkları öne sürülen kurmay albaylar Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya, sevk edildikleri nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

AA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya'nın ifade işlemleri sona erdi. 

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği şüpheliler Gazneli ve Kaya'nın "Cebir ve şiddet kullanarakTürkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçundan tutuklanmalarına karar verdi. 

Şüphelilerin ifadelerinde "darbe teşebbüsü" suçunu kabul ettikleri öğrenildi. İstanbul'da darbeci askerlerin koordinasyonunu Whatsapp grubu üzerinden yazışmalarla yürüttükleri belirtilen şüphelilerin ifadelerinde, FETÖ mensubu olmadıklarını savunarak, vatan ve ülke için darbeye destek verdiklerini iddia ettikleri aktarıldı.