'Washington'da sokak kedilerini öldürme planı var'

Washington'da sokak kedilerini "saldırgan türler" olarak tanımlayan yeni bir yönerge ile kedilerin katledilmesinden korkuluyor.

Toplum

Washington'da son 10 yıldır sokak kedilerini rahat ettiren veteriner bakımı ve toplum ilgisi, yeni bir "hareket planı" ile bozulacağa benziyor.

Huffington Post'un haberine göre, Bölge Çevre Departmanı tarafından hazırlanan "Yaban yaşamı hareket planı" ile birlikte, sokak kedileri "saldırgan türler" arasında sayılıyor.

Ayrıca planda, Washington Humane Society (WHS) tarafından verilen veterinerlik hizmetinin de gözden geçirilmesi öneriliyor.

Washington Humane Society'den Scott Giacoppo, bu kararın kedilerin öldürülmesinden başka bir anlam ifade etmediğini düşünüyor.

Washington Humane Society, 2006'dan bu yana kedilere veterinerlik hizmeti sağladıktan sonra, onları kendi ortamlarına yeniden bırakıyordu.

Topluluğun bu hizmeti ile birlikte, barınaklarda "ötenazi"ye maruz bırakılan sokak kedilerinin sayısının azaltıldığını belirtiliyor.

Bu yöntemin kedi nüfusunu da kontrol altına aldığı savunuluyor. Program, bağışlar aracılığıyla yürütülüyordu.

Post'a konuşan Çevre Departmanı Müdürü Tommy Wells ise, henüz bir politika değişikliği olmadığını, yalnızca şu andaki pratiğe ilişkin bir değerlendirme yapıldığını kaydetti.

WHS, yalnızca geçen sene 2 bin 419 kedinin "sterilize" edilerek yeniden sokağa bırakıldığını ve bunun kent bütçesine herhangi bir külfet getirmediğini açıkladı.