VİDEO | Türkiye vatandaşlarına yönelik büyük tepki çeken uygulama: İşte o anlar

Avusturya'da Türkiye'ye gelecek yolcular, Viyana Havaalanı'nda tepki çeken bir uygulamaya maruz kaldı.

Avusturya’da Türkiye’ye gelmeye hazırlanan yolcular, Avusturya polisi tarafından Viyana Havalimanı’nda köpeklerle arandı. 13 Ekim Cuma günü yaşanan bu skandal olay, bir yolcu tarafından kameraya alındı.

Odatv'de yer alan habere göre, güvenlik aramasından geçen yolcular, kapılar açılmadan polis köpekleriyle karşılaştılar. Videoda polis köpeğinin yolcuların üstüne çıktığı görülüyor. Kayıtta polis yolculara “Üstünüzde kaç para var?” diye soruyor.

Olay sonrası  Türkiye’nin Avusturya Büyükelçiliği, bir açıklama yaptı:

Dün (17 Ekim) akşam saatlerinde sosyal medyada Viyana Havalimanında çekildiği öne sürülen görüntülerin izlenmesi üzerine, Viyana Başkonsolosumuz derhal havalimanına giderek incelemelerde bulunmuştur. Bilahare, vatandaşlarımızdan edinilen bilgiler çerçevesinde, görüntülerdeki aramanın 13 Ekim Cuma günü gerçekleştirilmiş olabileceği anlaşılmıştır.

Öte yandan, THY yetkililerinden de bilgi alınmıştır. Bu tür aramaların, yüklü miktarda nakit para veya ziynet eşyası taşındığına dair ihbar yapılması üzerine ve çok nadiren (senede bir veya iki kez) ve sadece THY’nin değil tüm havayollarını kapsayacak şekilde yapıldığı öğrenilmiştir.

Görüntülerdeki aşağılayıcı ve kabul edilemez uygulama bu Sabah ilgili Avusturya makamları nezdinde diplomatik girişim konusu yapılmıştır.