VİDEO | Şişli halkı ayakta: Okullarımızı terk etmeyeceğiz

Şişli mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arazisinin Tayyip Erdoğan'a yakın patronlardan Taş Yapı'nın sahibi Emrullah Turanlı'ya verilmesi üzerine okulun Kurtuluş Ortaokulu'na, Kurtuluş Ortaokulu'nun da Hasköy'e taşınacak olması velileri öfkelendirdi. Veliler, semt sakinleri, öğrenciler ve eğitimciler bu sabah bir yürüyüş yaparak durumu protesto etti.

İstanbul Şişli'de, halk arasında eski adı olan "Şişli Motor Lisesi" olarak anılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arazisi, Tayyip Erdoğan'a yakın patronlardan Taş Yapı'nın sahibi Emrullah Turanlı'ya verildi. Tayyip Erdoğan'ın, hakkında, dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a "Müslüman uşaktır, yardımcı olun" dediği Emrullah Turanlı'nın Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arazisini alması üzerine, okul binasız kaldı. 

Bunun üzerine Şişli Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi'nin Kurtuluş Ortaokul'na taşınmasına, Kurtuluş Ortaokulu'nun da Hasköy civarına taşınması gündeme geldi. Bu değişiklikler semt sakinlerini, bölge halkını, velileri, öğrencileri ve eğitimciler öfkelendirdi.

"ŞİŞLİ UYUMA, OKULUNA SAHİP ÇIK"

Bu sabah Şişli'de protesto yürüyüşü gerçekleştiren veliler, "Şişli uyuma, okuluna sahip çık" sloganı attı. Veliler, topladıkları imzaları ilçe milli eğitim müdürlüğüne teslim etti. 

Şişli halkının yürüyüşü kameralara şöyle yansıdı: