VİDEO - Polis gözaltına aldığı minibüsçüye kafa attı

Maltepe’de bir polisin, tartıştıktan sonra gözaltına almaya çalıştığı minibüsçüye kafa atması kameralara yansıdı.

Olay, geçen Mayıs ayında Maltepe İnönü Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 26 yaşındaki Yavuz Aslan, yolda 34 M 4680 plakalı minibüs içinde kardeşi ile birlikte ilerlerken arkasından bir polis aracının siren sesini duydu. Siren sesi sonrasında polis aracından yapılan anons ile minibüsün sağa çekilmesi ve yolun açılması söylendi. Sonrasında ise kardeşi aracı sağa çekerken ehliyet ve ruhsat istendi. Bu sırada araç içerisinde bulunan yolculardan da kontrol amaçlı kimlikleri toplandı.

İddiaya göre, kimlik toplama işlemi sonrasında olay yerinde bulunan polis, Yavuz Aslan’a kötü davranıp hakaret etti. Yaşanan tartışmanın ardından polisler tarafından havaya ateş ettiği iddia edildi.

Olay yerine çağrılan takviye ekipler, görevli polise mukavemet gerekçesi ile minibüs şoförünün kardeşi Yavuz Aslan’ı gözaltına almak istedi. Ters kelepçe ile gözaltına alınan Yavuz Aslan’a bir polis memuru kafa attı.

Yaşanan arbede sonrası Yavuz Aslan'ın gözaltına alınmak için ters kelepçe takılması ve polisin kafa atması bir aracın kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.