VİDEO: Gericilerin darp ettiği üniversiteliler darp raporu aldı, okul yönetimi 'Büyütmeyin' dedi

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde gericilerin saldırısına uğrayan öğrenciler darp raporu aldı, okul yönetimi 'Büyütmeyin' dedi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde 2015 Mayıs ayında kurulan "Ayrımcılıkla Mücadele Kulübü" okuldaki gericilerin hedefi oldu.

Kuruluşundan bu yana okulda sık sık tehdit aldığı belirtilen kulüp, okuldaki Öğrenci Konseyi (ÖK) tarafından sürekli taciz ediliyordu.

Öğrencilerin aktardığına göre, 2 Mayıs günü Genel Kurul yapacak olan kulübe, okul yönetimi ile işbirliği yaptığı iddia edilen 40-50 kadar ÖK mensubu üye yapıldı. Genel Kurul'da kendi üyelerini yönetime seçtirmeye çalışan grup, kulübün danışmanı akademisyenin bu şekilde bir seçimin yönetmeliğe aykırı olduğunu söylemesine rağmen tartışmayı büyüttü.

Akademisyeni de tehdit ettiği belirtilen grup, kulübün üyesi 10'u kadın 15 öğrenciye tekme ve yumruklarla saldırdı.

ÖĞRENCİLER DARP RAPORU ALDI, OKUL YÖNETİMİ 'BÜYÜTMEYİN' DEDİ

Özel güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle toplantı odasının dışına çıkarılan saldırganlar, kulüp üyesi öğrencilerin odadan çıkmasını engellemek üzere dışarıda bekleyerek tehditler savurmayı sürdürdü. Öğrencilerin polisi aradığı ancak olay yerine polisin gelmediği belirtilirken, okul yönetimi olayın byütülecek bir yanı olmadığını söyledi.

Şiddete maruz kalan öğrenciler darpr aporu alarak Çağlayan Adliyesi'ne giderek şikayetçi oldular.