VİDEO | Elmalı'da ırkçı bir grup Suriyelilere saldırdı!

Antalya'nın Elmalı ilçesinde yaklaşık 600 kişilik ırkçı grup "Suriyeli istemiyoruz" sloganlarıyla sokak sokak gezerek Suriyelilere saldırdı.

Gerici siyasetçilerin Suriyeli sığınmacılara ırkçı ve ayrımcı söylemleri, topluma da yansımaya devam ediyor. Antalya'nın Elmalı ilçesinde "Suriyeli istemiyoruz" sloganlarıyla bir araya gelen yaklaşık 600 kişilik ırkçı grup ilçede dolaşarak gördükleri Suriyelilere saldırdı.  

İlçedeki kapalı halk pazarı yanındaki fırında çalışan Suriyeli bir genç, hırsızlık yaptığı iddiasıyla çalıştığı günlerin ücreti ödenmeden işten çıkarıldı. İşten çıkarılan genç yanına altı yakınını alarak fırına geldi ve patron Selim Durmuş'tan, çalıştığı günlerin ücretini istedi. Durmuş, ücreti ödemeyi reddedince tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüştü ve patron Durmuş, darp edildi. Gürültüyü duyan çevre esnaf ise Selim Durmuş'u korumak için kavgaya dahil olarak Suriyeli işçi ve arkadaşlarına saldırdı. 

Olayın ilçede duyulmasından sonra yaklaşık 600 kişilik ırkçı grup fırının bulunduğu Otogar Sokak'ta toplandı. "Suriyeli istemiyoruz" sloganı atan saldırganlar gördükleri Suriyelilere saldırdı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Ekiplerin yetersiz kalması üzerine çevre ilçelerden de takviye istendi.

Saldırgan gruba dokunmayan polis, önlem olarak Suriyeli mültecileri bölgeden uzaklaştırdı.

Kavgada yaralanan 7 kişi, hastanedeki tedavilerinin ardından güvenlik amacıyla, fırın sahibi Selim Durmuş ise ifadesi alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.