VİDEO - BAL öğrencilerinden öğretmenlerine veda: Asla yalnız yürümeyeceksiniz!

AKP'nin "Proje okulu" dayatmasına maruz kalan Bornova Anadolu Lisesi (BAL) öğrencileri, okullarından gönderilen öğretmenlerine "Asla yalnız yürümeyeceksiniz" mesajıyla veda etti. Öğrenciler, veda törenini video klip haline getirdi.

soL-İzmir

"Proje okulları" kapsamına alındıktan sonra AKP'nin saldırılarına maruz kalan Bornova Anadolu Lisesi'nde onlarca öğretmen adeta "sürgüne" gönderildi. Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nden sonra Bornova Anadolu Lisesi'nde de öğrencilerin öğretmenlere vedası, öğrencilerin tamamının katılımıyla geçti.

BAL öğrencileri bunun bir veda değil yeni bir mücadeleye başlangıç olduğunu vurguladı ve AKP'nin okullarından gönderdiği öğretmenlerine seslendi: Asla yalnız yürümeyeceksiniz...

Öğretmenlerine vedayı video klip haline getiren BAL öğrencileri, sosyal medyada videoyu şu notla paylaştı: 

"Okulumuzun 'proje okulu' olması sonucu öğretmenlerimizden koparıldık. Bunun acısını yüreğimizin derinliklerinde duyuyoruz. Öfkeliyiz, okulumuzun yıllardır süre gelen geleneğini parçalamak istiyorlar. BAL'ın aydınlık geleceğini çöpe atmak istiyorlar. Bizler kocaman bir aile olduğumuzu söylerdik hep, o aileyi parçalamak istiyorlar. Ama BAL'dan geçmek demek asla yalnız olmamak demek. Biz öğrenciler, bizlere dünyanın aydınlık bir yer olabileceğini öğreten öğretmenlerimize kalpten bağlıyız. Biliyoruz, bizler BAL'lıyız ve bizi seven insanlar hep arkamızda, tıpkı bizim onlar için daima olacağımız gibi."

İŞTE O VİDEO