VİDEO - Bakan'la CHP'li vekil arasında gerginlik: Terbiyesizlik yapmayın

Kayseri’de, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de katıldığı Dadaloğlu Şenlikleri’nde, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık hükümeti eleştiren konuşma yapınca gerginlik yaşandı. Özhaseki, "Bunlar burada konuşulmaz terbiyesizlik yapmayın" dedi.

Kayseri’de 26’ncı Ulusal 16’ncı Uluslararası Dadaloğlu Geleneksel Kültür ve Sanat Şenliği’ne, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Bağımsız Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çeşitli kişiler katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, "Ülkemizde hizmet için siyaseti çok önemli buluyorum. Siyasetçi vicdanlı, dürüst, sözünün sahibi olmalı. Siyasetçi dini siyasete alet etmemelidir. Siyasetçi rüşvet almamalı, asla vatana ihanet etmemelidir. Teröristle pazarlık yapmamalı, devletin kilit noktalarına ve kozmik odaya teröristleri yerleştirmemelidir. Siyasetçi kandırılmamalı, kandırmamalıdır" ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Arık'ın hükümeti eleştiren konuşma yapmasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin bulunduğu protokol alanında kısa süreli gerginlik oldu. Bakan Özhaseki, Milletvekili Arık'ın konuşmaları nedeniyle "Bunlar burada konuşulmaz terbiyesizlik yapmayın" dedi.