VİDEO |Avcılar Halk Komitesi sokağa çıktı: Gerici müfredatla mücadele çağrısı

İstanbul'da Avcılar Halk Komitesi, dün bir basın açıklaması yaparak AKP'nin gerici müfredatına ve yeni sınav sistemine karşı halkı örgütlenmeye, birlikte harekete etmeye çağırdı.

Haber Merkezi

İstanbul'da Avcılar Halk Komitesi, dün bir basın açıklaması yaparak AKP'nin gerici müfredatına ve yeni sınav sistemine karşı halkı örgütlenmeye, birlikte harekete etmeye çağırdı. 

Veliler, eğitimciler ve Halk Komitesi üyeleri, açıklamadan önce gerici müfredata karşı hazırladıkları bildirileri yurttaşlara dağıtarak destek istediler.

Çocuğu Abdulkadir Uztürk İlkokulunda eğitim gören bir veli, Diyanet'e tahsis edilen ödeneğin eğitime verilen ödenekten fazla olmasını protesto etti.

Denizköşkler İlkokulu 4. sınıf öğrencisi çocuğu olan bir başka veli de, çocuğunun Fatiha suresini ezberleyemediği için günlerdir ağladığını, çocuğuna bu işkenceyi kimsenin yapmaya hakkının olmadığını belirtti.

Eğitimci Ali Saraç da sürekli değişen ve bir türlü netleşemeyen sınav sisteminin, çocukların geleceğini kararttığını, üstelik hâlâ sınavla öğrenci alacak okulların belli olmadığını ifade ederek, "Çocuklarımızın geleceği, siyasi iktidarın iki dudağı arasına bırakılamaz" dedi.

Basın açıklamasında ayrıca şeriat hukukunun dayatıldığı imam hatip okullarının sayılarının gün geçtikçe arttığı, diğer yandan AKP müfredatıyla tüm okullarının imam hatibe dönüştürüldüğü vurgulandı. 

HALK KOMİTESİ'NDEN MÜCADELEYE ÇAĞRI

Son olarak da "Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi" adı altındaki yeni sistemle AKP'nin gerici ve paralı eğitimi derinleştirmek için bir adım daha attığı ifade edildi.

Halk Komitesi, geleceğine sahip çıkan herkesi eşit, bilimsel, laik ve parasız eğitime erişmek, eğitimdeki gerici dayatmalara karşı durmak için mücadeleye çağırdı.                        

Basın açıklaması "AKP elini eğitimden çek", "Şeriata, faşizme, karanlığa geçit yok", "Eşit, bilimsel, parasız eğitim" sloganlarıyla sona erdi.

Abuzer Şahin adlı bir veli de, laikliğin kökünün kazınmasıyla ülkenin geleceğinin yok edildiğini ifade etti.