VİDEO - Akıncılar Üssü davasında AKP'li Hayati Yazıcı'nın üstüne idam ipi attılar!

Ankara'da Sincan Cezaevinde görülen Akıncılar Üssü davasını takip eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, bazı vatandaşların idam talebiyle karşılaştı. Yazıcı konuşurken protesto amaçlı atılan bir idam ipinin üzerine düştüğü gözlendi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsündeki duruşma salonunda görülen dava başladı.

Sanıklar, duruşma salonuna cezaevi bahçesinden tek sıra halinde yürütülerek getirildi. Davaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, darbe girişimi sırasında ölenlerin yakınları ile taraf avukatları katıldı. Kimlik tespiti ile başlayan davada polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Olayda hayatını kaybedenlerin yakınları ile sanıklar arasına adeta etten duvar örüldü. 

 

Duruşmayı bir grup milletvekili ile izleyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da duruşma esnasında dışarıya çıkarak gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yazıcı “AKP de davaya müdahil olma talebinde bulunacak” dedi. Hayati Yazıcı “İnşallah bu yargılamalar bitince sanıklar, failler elbetteki hak ettikleri cezayı alacaklar. Yargılamanın tek amacı var.  Haksıza haddini bildirip, haklıya da hakkını vermek. İnşallah kısa zamanda bu dava sonuçlar” diye konuştu.

ÜZERİNE İDAM İPİ ATTILAR!

Yazıcı, duruşmayı izleyen vatandaşlar “Gerekirse referandum yapalım. İdam cezası geri gelsin. İdam istiyoruz” diye baırdı. Bu esnada Yazıcı'nın üzerine vatandaşlar tarafından protesto amaçlı atılan idam ipinin düştüğü gözlendi. Yazıcı’nın ipi görünce şaşırdığı ve "Bir dakika" diyerek durumu anlamaya çalıştığı gözlendi.