VestHELL sizin için değil onun için çalışıyor

Vestel işçileri, Plaza Emekçisi #direnişte sayfasına yanıt verdi. Plaza Emekçileri, işçilerinin aşırı çalışmasını reklam malzemesi yapan Vestel'e reklam filmini "elden geçirerek" kafa tutmuş, Facebook sayfasında patron arsızlığını teşhir etmişti. Bugün #direnişte sayfası, "VestHell İşçileri" imzası taşıyan bir mektup aldı. Aynı Facebook sayfasında yayınlanan mektupta…

Haber Merkezi

Plaza Emekçileri, Vestel'in yeni ürünü Venüs marka telefonun reklamında anlatılan emek sömürüsüne yaratıcı bir video ile karşılık vermişti. 

Vestel işçileri, Plaza Emekçileri'tarafından hazırlanan ve Vestel Venüs adlı akıllı telefonun üretiminde çalışan Vestel işçilerinin, insanlık dışı koşullarda çalıştırıldığını anlatan video için bir mektup kaleme aldı.

Mektuplarına Plaza Emekçileri'ne teşekkür ederek başlayan Vestel işçileri, Vestel'in patronu Ahmet Nazif Zorlu'un tam bir işçi düşmanı olduğunu hatırlatarak, Vestel'de gerçekleşen sayısız "iş kazalarına" da dikkat çekti.

Vestel'de yaşanan iş cinayetlerinin "failinin" patron Zorlu olduğunu vurgulayan Vestel işçileri "Vestel, Zorlu'nun karına kar kattığı bir ucuz işçi cenneti, bizler içinse köle gibi çalışmaya zorlandığımız bir cehennemdir" dedi.

Vestel işçilerinin Plaza Emekçileri için kaleme aldığı mektubun tamamı şu şekilde:

Plaza Emekçileri'ne...

Venüs reklamı üzerinden Vestel çalışanlarının "fazla mesai hukuksuzluğunu" gündem yaptığınız için çok teşekkür ediyoruz.

Vestel işçileri olarak bizler de bu konudaki sözümü söylemek istedik.

Bu reklam sayesinde tüm Türkiye, Yazılım Mühendisi Hasan'ın annesinin sarmalarına hasret kaldığını, Elektronik Mühendisi Çağdaş'ın halı saha maçlarına uzun süre katılamadığını biliyor. Ancak ne Hasan, ne Çağdaş ne de onlar gibi gecelere kadar mesai yapan bizler hakkımız olan fazla mesai ücretini alamıyoruz.

Bizler, sürekli lansmana, üretime ve daha bir sürü deadline'a yetişmek için resmi tatiller ve bayramlar da dahil olarak fazla mesaiye zorlanıyoruz, sürekli olarak mobbinge maruz kalıyoruz.Hukuksuz bir şekilde hakkımız gasp ediliyor.

Diğer taraftan bizzat Büyük Patron tarafından saçı, küpesi, kaşı gözü bahane edilerek kovulan onlarca arkadaşımızın hikayesi "tuhaf ama gerçek"tir. Büyük Patron her cuma özel helikopteri ile Elektronik Fabrika içerisinde bulunan piste iniş yapar ve elini önünde kavuşturmuş her kademeden yönetici tarafından bir padişah gibi karşılanır. Bizler ise acaba gözümüzün üzerinde kaşımız olduğu için kovulur muyuz korkusuyla günü Büyük Patronu görmemek için yolumuzu değiştirerek tamamlamaya çalışırız.

Büyük Patron tam bir işçi ve sendika düşmanıdır, yüzlerce işçiyi sırf sendikalı olduğu için hukuksuzca işten çıkarmıştır. Vestel Cityde her ay sayısız iş kazası gerçekleşmektedir. Ve son olarak 2016 Ocak ayında gerçekleşen iş cinayetinde bir arkadaşımız hayatını kaybetmiştir.

Faili Büyük Patrondur.

Vestel, Zorlu'nun karına kar kattığı bir ucuz işçi cenneti, bizler içinse köle gibi çalışmaya zorlandığımız bir cehennemdir.

Vestel'de çalışan binlerce emekçi olarak  Büyük Patron'dan daha güçlüyüz. 

VestHELL İşçileri

(Plaza Emekçileri #direnişte Facebook sayfası'ndan alınmıştır.)