Veli Saçılık'a yapılan plastik mermi işkencesine takipsizlik kararı

KHK ile ihraç edilen ve Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde direnişini sürdüren Veli Saçılık’a plastik mermi sıkan polisler hakkında yapılan suç duyurusuna takipsizlik kararı verildi.

Yüksel Caddesi'nde İnsan Hakları Anıtı önünde işi için direnişini sürdüren Veli Saçılık'a plastik mermiyle saldıran polisler hakkında yapılan suç duyurusuna takipsizlik kararı verildi.

Cumhuriyet'ten Kemal Göktaş'ın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Başer tarafından verilen 4 Ağustos 2017 tarihli takipsizlik kararında, olay günü açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak amacıyla Yüksel Caddesi’nde yapılan eylemde Saçılık ve yanındakilerin uyarılara rağmen dağılmadığı ve Saçılık’ın slogan attığı belirtildi. Kararda, polisin kanunsuz toplantı ve gösteri yürüyüşünü zor kullanarak dağıtma yetkisi olduğuna ilişkin Polis Vazife ve Selahiyat Kanunu hükümlerine yer verildi. 

Veli Saçılık’ın üyesi olduğu Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası adına avukat Sevinç Hocaoğulları tarafından yapılan suç duyurusunda, plastik mermi kullanarak yaralama suçunu işleyen polisler hakkında kasten yaralama suçundan dava açılması istenmişti.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda çok sayıda polisin Saçılık’ı doğrudan hedef aldıkları ortaya konmuştu. Saçılık’ın yere düştükten sonra dahi polislerin atışa devam ettiği ve Saçılık’ın vücudunda çok sayıda ekimoz oluştuğu da ifade edilmişti.