Van'daki bir özel hastane, devlet hastanesinin ek hizmet binası yapıldı

Van’da cemaate yönelik başlatılan soruşturmalar ve OHAL kararnamesi kapsamında Sağlık Bakanlığı'na devredilen "Özel İstanbul Hastanesi", Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu Ek Binası olarak hizmet vermeye başladı.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Doç. Dr. Sevdegül Karadaş ile Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Heybet Semur, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz’da yapılan darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında 5 aydır faaliyette olmayan "Özel İstanbul Hastanesi"nin Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu Ek Binası olarak hizmet vermeye başladığını belirten Semur, ülke genelinde 35 sağlık tesisinin 667 sayılı kanun gereği hazineye devredildiğini kaydetti.

Semur, “Bunlardan bir tanesi de eskiden Özelİstanbul Kadın Doğum ve Cerrahi Merkezi olarak çalışıyordu. Burası yaklaşık 5 aydır kapalıydı ve kanun gereği hazineye devredildi. Bizlerde hafta sonu karar çıkar çıkmaz tüm çalışanlarımızla birlikte seferber olup, hastaneyi devraldık. Saymanlarımızı yaptık, bütün cihazlarımızı, malzemelerimizi, birimlerimizle birlikte kontrol ettik ve pazartesi günü itibariyle de hasta kabulü yapacak şekilde hazırlıklarımızı yaptık. Hamdolsun bunu başarabildik” dedi.

Daha önce Özel İstanbul Hastanesi’nde çalışıp sonrasında işsiz kalan çalışanların kendilerine müracaat ettiklerini de sözlerine ekleyen Semur, “Bu vatandaşlarımızın işlerine geri dönmeleri ile alakalı bizlere pazartesi günü müracaatlar oldu. Yaklaşık 130 kişinin müracaatını kayıt altına aldık. Elbette ki bunları ince eleyip sık dokuyacağız. Daha önce burada çalışan arkadaşlarımızın gerekli araştırmaları yapılacak. FETÖ terör örgütü ile bağlantıları olmayan ve sadece ekmeği için burada çalışan insanlarımızı biz mağdur etmeyeceğiz. İşçi alımı yapıldığında önceliği bizler o insanlara vereceğiz” dedi.