Valilik: Tacizle suçlanan öğretmeni sükuneti sağlamak için başka ilçede görevlendirdik!

Uşak'ın Karahallı İlçesi'ndeki imam hatip lisesinde 15 kız öğrencinin bir öğretmen tarafından taciz edildiği iddiası üzerine Uşak Valiliği bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Hakkında taciz iddiası olan öğretmeni görevden almadık, kamuoyunun suskunluğunu sağlamak için başka ilçede görevlendirdik" denildi. Açıklamada ayrıca, taciz iddiasını haberleştiren yayın organları ise "…

DHA

Uşak Valiliği, Karahallı İlçesi'ndeki iki ayrı lisede öğretmenlerin kız öğrencileri taciz ettiği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Valiliğin açıklamasında, "Hakkında taciz iddiası olan öğretmeni görevden almadık, kamuoyunun suskunluğunu sağlamak için başka ilçede görevlendirdik" denildi. 

Uşak Valiliği'nden yapılan açıklamada, bu tür iddiaların mağdurlar veya aleyhlerinde isnad edilenler hakkında sonradan telafisi imkansız zararlar oluşturmamak amacıyla soruşturmalar bitene kadar başka bir açıklama yapılmayacağını bildirdi.

TACİZ İDDİASINI HABERLEŞTİRENLERE "HAYSİYET CELLADI" DENİLDİ

Valilik açıklamasında şöyle denildi:

"Bir inceleme ve soruşturmaya dayanmayan iddiaların uluorta ve haysiyet cellatlığı mahiyetine büründürülerek yazılı ve görsel medyada algı oluşturmak amacıyla ısrarla yayınlanması, kesinlikle bilinmelidir ki, hem henüz çok küçük yaştaki yavrularımızın ruhen örselenmelerine ve hem kendileri, hem aile çevreleri üzerinde yaraların durmadan tazelenmesine sebep olmaktadır. Bahsi geçen iddialarla ilgili olayın intikalini takiben, acilen inceleme görevlileri görevlendirilmiş, alınan ön rapora binaen de soruşturma derinleştirilerek etraflıca araştırılması talimatlandırılmış, iddiaların aksine öğretmenimiz açığa alınmamış soruşturmanın selameti ve ilçe kamuoyunun sükuneti için başka bir ilçemizde geçici olarak görevlendirilmiştir."

"İDDİALAR HENÜZ İSPAT EDİLMEDİ"

Bu hususların halk tarafından bilinmesinin yeterli olduğu ifade edilen açıklamada şu cümlelere yer verildi: "Bu tür iddiaların mağdurlar veya aleyhlerinde isnad edilenler hakkında sonradan telafisi imkansız zararlar oluşturmamak amacıyla soruşturmalar bitene kadar başka bir açıklama yapılmayacaktır. Halkımızın bu tür ispat edilmemiş ve henüz iddia ve itham noktasında bulunan yanlı ve kasdi yönlendirmeler içeren beyanlara itibar etmemeleri halkımızın huzuru ve adaletin temini açısından önemlidir. Halkımıza saygıyla duyurulur."