Valilik, Onur Yürüyüşü'nü 'kamu düzeni' ve 'farklı kesimlerin tepkileri' bahanesiyle yasakladı!

İstanbul Valiliği, LGBT'ler ve LGBT mücadelesine destek verenler tarafından yarın Taksim Meydanı'nda yapılması planlanan Onur Yürüyüşü'ne izin verilmeyeceğini açıkladı. Valilik "kamu düzeni" ve "toplumun farklı kesimlerinin tepkileri"ni gerekçe olarak gösterdi.

Haber Merkezi

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, bazı basın organları, internet siteleri ve sosyal medyada LGBT'ler tarafından yarın saat 17.00'de Taksim Meydanı'nda Onur Yürüyüşü adlı bir yürüyüşe çağrı yapıldığının anlaşıldığı belirtildi.

Taksim Meydanı ve çevresinin valilikçe ilan edilen toplantı ve gösteri yürüyüşü alanları arasında bulunmadığı vurgulanan açıklamada, ayrıca valiliğe 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Hakkında Kanun hükümleri uyarınca usulüne uygun başvuru yapılmadığı aktarıldı.

Açıklamada, sosyal medya platformlarında bu çağrıya karşı toplumun farklı kesimlerinden çok ciddi tepki gösterildiğinin görüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, "Valiliğimizce yapılan değerlendirme sonucunda, düzenlenmek istenen yürüyüşün başta katılımcılar olmak üzere vatandaşlarımızın ve gezi amacıyla bölgede bulunacak turistlerin güvenliği ve kamu düzeni gözetilerek, anılan gün ve öncesi ve sonrasında düzenlenmesine izin verilmeyecektir. Kıymetli İstanbullu hemşehrilerimizin bu tür çağrılara itibar etmemeleri, güvenlik güçlerinin bu hususta yapacağı çağrı ve uyarılara riayet ederek yardımcı olmaları önem arz etmektedir" denildi.

ALPEREN OCAKLARI "DEVLET İZİN VERSE BİZ VERMEYİZ" DEMİŞTİ!

Alperen Ocakları adlı ırkçı, gerici ve homofobik grup, geçtiğimiz günlerde Onur Yürüyüşü'ne tehdit kusmuştu. 25 Haziran'da yapılacak yürüyüş için "Devlet eğer müsaade ederse biz müsaade etmeyeceğiz" ifadeleri kullanılmıştı.