Uzaylılardan gelen sinyaller bulunmuş olabilir

Açıklanamayan sinyaller alınan bir yıldız keşfedildi. Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley'den araştırmacılar sinyallerin uzaylı teknolojisi sonucu olup olmadığını inceleyecek.

Dış Haberler

The Atlantic'in haberine göre, Cygnus ve Lyra takımyıldızları arasında Kepler Uzay Teleskopu tarafından 4 yıldır incelenen bir yıldız bulunuyor. Yale Üniversitesi'nde doktora sonrası çalışmasını yapan Tabetha Boyajian, daha önce böyle bir yıldız görmediklerini belirterek, bu yıldızdan gelen sinyallerin diğerlerine benzemediğini söylüyor.

Kepler'in izlediği diğer 150 bin yıldızda görülmeyen sinyallerin, bu yıldızdan alındığı bildirilirken, başlangıçta gelen verilerin yanlış olduğunun düşünüldüğü ancak durumun bu olmadığının anlaşıldığı söyleniyor.

2011 yılında yıldızın "ilginç" ve "tuhaf" olduğunun anlaşıldığı ve gelen ışığın yıldızın etrafında büyük miktarda maddenin tertipli bir şekilde dönmekte olduğuna işaret ettiği aktarılıyor. Bunun genç yıldızlarda normal olabileceği söylenirken, bu yıldızın genç de olmadığı belirtiliyor.

Penn State Üniversitesi'nden astronom Jason Wright, Boyajian kendisine verileri gösterdiğinde şaşırdığını belirterek, "uzaylılar her zaman değerlendireceğiniz son hipotez olmalıdır, ancak bu uzaylı bir medeniyetin inşa edebileceğini bekleyebileceğiniz bir şeye benziyor" diyor.

 

Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley'den Andrew Siemion'un da Boyajian ile birlikte çalıştığı ve yıldıza büyük radyo teleskoplarını yönelterek inceleme yapmak istedikleri söyleniyor. İlk gözlemlerin Ocak ayında yapılacağı bildirilirken, Ocak ayında şüphelerin doğrulanabilmesi durumunda daha büyük araştırmaların başlatılacağı aktarılıyor.