Uyuşturucu çetesinin kuryeleri polis çıktı

Erzincan'da düzenlenen uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı operasyonunda, 20 milyon TL değerinde 98 kilo eroin ele geçti. Operasyonda tutuklanan iki kişinin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polisler olduğu ortaya çıktı.

Erzincan'da düzenlenen uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı operasyonunda, 20 milyon TL değerinde 98 kilo eroin ele geçti. Narkotik dedektör köpeği Kurt'un da katıldığı operasyonda tutuklanan iki kişinin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurları Y.Y. ve M.O.K. olduğu ortaya çıktı.

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre polis memuru Y.Y.'nin 2016 yılında düzenlenen uyuşturucu operasyonunda uyuşturucu çetesiyle bağlantısı nedeniyle açığa alındığı, polis memuru M.O.K.'nin da elebaşılığını Hakan A.'nın yaptığı fuhuş çetesiyle bağlantısı nedeniyle açıkta olduğu bildirildi.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 25 Şubat 2018 Pazar günü Erzincan-Erzurum karayolunda uygulama yaparken, şüphelendikleri M.O.K. (33) yönetimindeki otomobili durdurdu. Kimlik kontrolü sırasında, uygulama noktasında görevli olan narkotik dedektör köpeği Kurt, aracın bagaj bölümünde iki çanta buldu. Çantalar açılarak 118 paket halinde  98 kilogram eroin bulundu. M.O.K. ve araçta yanında bulunan Y.Y. (33) gözaltına alınarak Erzincan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Ekipler, yaptıkları araştırmada, M.O.K. ve Y.Y.'nin İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosunda iki kritik şubede görevli olduklarını ve haklarında açılan idari soruşturmalar kapsamında her ikisinin de açıkta olduğunu belirledi.