Uysal'dan İETT Genel Müdürü'nün görevden alınmasıyla ilgili açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İETT Genel Müdürü Arif Emecen'i başta metrobüs olmak üzere İETT'ye gelen şikayetler üzerine görevden aldıklarını söyledi. Uysal, önümüzdeki dönemde de görevden almaların devam edeceğinin sinyalini verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İETT Genel Müdürü Arif Emecen'in görevden alınmasına ilişkin açıklama yaptı. 

İETT Genel Müdürü Arif Emecen'in görevden alınmasıyla ilgili bir soru üzerine Uysal, "Büyükşehir'de göreve geldikten sonra prensibimiz şuydu; 'Herkes ile çalışabiliriz, eksiğini gördüğümüz, yavaş olduğunuz düşündüğümüz veya uyumda sıkıntı yaşadıklarımıza o zaman bakarız' demiştik. Büyükşehir'de en fazla şikayet nereden geliyor derseniz metrobüslerden ve İETT'den. Arkadaşımızın bugüne kadar muhakkak ki güzel hizmetleri oldu ama eksik kaldığını düşünüyoruz. değiştirdik. İnşallah o şikayetleri daha aza indirecek yeni bir arkadaşımızı görevlendireceğiz" şeklinde yanıt verdi.

Yerine gelen kişinin belli olup olmadığıyla ilgili bir soruya ise Uysal, henüz bir isim üzerinde karar vermediklerini değerlendirmelerin ardından karar vereceklerini söyledi.

'HER HALÜKARDA DEĞİŞİKLİK OLACAK'

Başka görevden almaların olup olmayacağı üzerine bir soruyu da Mevlüt Uysal, şu şekilde yanıtladı:

"Önümüzdeki sürüçte eğer eksik gördüğümüz varsa, işini çok iyi yapıyordur ama amiriyle problemi vardır. O tür şeylerde de her halükarda değişiklik olacak. Şunlar şunlar değişecek diye bir kararımız yok. Önümüzdeki süreçte çalışma arkadaşlarımızla yola devam edip etmeyeceğimize o şekilde bakacağız. İETT Genel Müdürümüzü de anlaşmazlıklardan daha ziyade gelen şikayetlerden dolayı böyle bir tasarruflarda bulundu."