Üsküdar'da SİT alanına 'kafekondu'

İstanbul Üsküdar’da sit alanında, iş makineleriyle kazı yapıldı ve kafe inşaatı başlatıldı. Çivi bile çakılmayan arazideki çalışmaya tepki gösteren CHP’li Hüseyin Sağ, “Buraya kaçak kafekondu yapıyorlar” dedi.

İstanbul'da korunması gerek bir alan daha inşaat sahasına döndü.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, bu kez adres Üsküdar Çamlıca oldu. Libadiye Caddesi'nin Şeker Maslak Sokağı ile kesiştiği köşede bulunan kafede hummalı bir inşaat çalışması başladı. İmar planlarında “yeşil alan” olan çam ağaçları arasındaki kafenin bulunduğu arazide iş makineleri kazı yaptı. Eski kafe binası pergola sistemi ile genişletilerek adeta bir “kafekondu”ya dönüştürüldü.

‘MÜDAHALE EDİLEMİYOR'

Bütün bunların yapılabilmesi, arazi sit alanında olduğu için Koruma Kurulu iznine bağlı. Çivi dahi çakılamayan sit alanında yapılan kaçak inşaat birçok kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) şikayet edildi ancak sonuç alınamadı.

Sit alanında yapılan kaçak inşaatı görüntüleyen İBB'nin CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, “İBB zabıtaları ‘Bizi aşar' diyerek işlem yapmadı. Çünkü kafe, Üsküdar eski Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın yeğenine ait bir zincir. O yüzden Üsküdar Belediyesi'nin şimdiki başkanı da ‘vefa borcum var' diyerek dokunmuyor” iddiasında bulundu.

‘ÇAM AĞAÇLARI ZARAR GÖRDÜ'

Arazideki çam ağaçlarının da inşaattan zarar gördüğünü bazılarının kesildiğini söyleyen Sağ, “Bu inşaat kesinlikle kaçak. Hem yeşil alan, hem sit alanı. Burada kaçak ‘kafekondu' yapıyorlar” dedi.