Ünlü bilgisayar üreticisinde kritik güvenlik açığı

HP bilgisayarlarda keşfedilen yeni bir güvenlik açığı kullanıcıların bilgisayarında yazdığı her şeyin kaydedilmesine neden oluyor.

Hewlett-Packard'ın yeni bir güvenlik açığı kullanıcıların bilgisayarında yazdığı her şeyin kaydedilmesine neden oluyor.

 

Şirketin, 500'ü aşkın bilgisayar modelinde keşfedilen bu dev güvenlik açığı yayınlanan yeni bir güncelleme ile kapatıldı; ancak bu güncellemeyi indirmeyenler için sorun devam ediyor.

Özellikle ürettiği bilgisayarlar ile pazarda adını duyuran ABD’li teknoloji üreticisi HP’nin, bilgisayarlarında yeniden kullanıcılarının güvenliğini tehlikeye atacak bir açık keşfedildi. Firma daha öncesinde de kullanıcılarını bu tür bir tehlike ile karşı karşıya bırakmıştı. Yaptığı açıklama ile sorunu kabul etmiş ve yayınladığı güncelleme ile de sorunu kapamıştı.

Şimdi ise dizüstü bilgisayarın touchpad’ini başlatmada yardımcı bir programın “SynPTP.sys” (Synaptics Touchpad Driver) sürücüsü içerisinde keylogger yazılımı bulundu. HP bilgisayar kullanıcılarının klavye tuş hareketlerini takip eden bu uygulama kullanıcılarının kişisel bilgilerinde tutunda finansal bilgilerine kadar takip edilmesini sağlıyor.

Söz konusu durumu geçen ay HP’ye bildiren Zwclose’a geri bildirim sağlayan HP, yine keyloggerın varlığını kabul etmiş ve hemen Driver güncellemesi yayınlamış. Hatanın bir an önce önüne geçilmesi keylogger yazılımı bulunan HP bilgisayarların listesini açıklayan firma bir an önce güncellemelerin tamamlanmasını bekliyor.