Üniversitelerde Fidel'e tahammül yok: Fidel Castro afişlerine saldırdılar!

İstanbul, İstanbul Teknik, Anadolu ve Çukurova üniversitelerinde, Komünist Gençlik'in Fidel Castro'yu anmak için astığı afişlere yönelik çeşitli saldırılar düzenlendi. Cihatçı çetelerin stant açtığı, her türlü gerici etkinliğin düzenlendiği üniversitelerde Fidel Castro'ya yönelik yasaklama çabaları dikkat çekti.

Haber Merkezi

İstanbul Üniversitesi ve İTÜ'de Fidel'i uğurlamak için asılan afişlere özel güvenlikler saldırdı.

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri, Küba devriminin efsanevi lideri Fidel'i uğurlamak için üniversite içerisindeki yemekhaneye, üzerinde "Güle Güle Komandante, İnsanlık Seni Unutmayacak" yazan Komünist Parti afişlerini astılar.

Kısa süre sonra toplanan özel güvenlikler, öğrencilerin afiş çalışmasını engellemeye çalıştı. Kısa süren tartışmanın ardından ÖGB afişlere saldırıp yırtmaya çalışırken, öğrenciler Fidel'i selamlamaktan vazgeçmeyeceklerini söyleyerek afişlere sahip çıktı ve arbede yaşandı.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde ise Komünist Gençlik'in astığı afişlere polis ve özel güvenlikler saldırıda bulundu. Fidel afişlerini savunan öğrencilerin özel güvenlik görevlilerinin fiziki saldırısıyla karşılaştığı öğrenildi. 

KOMÜNİST GENÇLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Üniversitesi'nde sivil polisler de müdahalede bulundu. Çevik polis üniversiteye girdi. Yaşanan saldırının ardından havuzlu bahçede bir açıklama yapıldı. "Türkiye gençliği Küba'nın yanında", "yağma yok sosyalizm var" sloganları atılarak açıklama sonlandırıldı.

Komünist Gençlik Beyazıt adına yaşananlara ilişkin yapılan açıklama:

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde bu öğlen Küba Devrimi'nin mimarı, Türkiye'de ve dünyada emperyalizme karşı mücadelenin sembol ismi Fidel Castro'yu afişlerimizi asarak ve sıra arkadaşlarımızla Parti açıklamamızı paylaşarak uğurlamak istedik. "İnsanlık seni unutmayacak" yazılı afişlerimiz yandaş Üniversite Rektörlüğü ve polisin engellemesiyle karşılaştı. 

Fidel ve yoldaşlarının, halkla birlikte Küba'da diktatörlüğü devirmesini ve ardından ABD'nin yanıbaşında emperyalizme kafa tutan bu küçük adadaki görkemli sosyalist kuruluş deneyimini benimsiyoruz. Fidel'in anısının insanlığın karanlıktan yegane çıkış yolunun sosyalizm olduğunu ve komünistlerin boyun eğmezliğini olağanca açıklığıyla kanıtladığına inanıyoruz.

Üniversiteleri OHAL'le yönetebileceğini sanan AKP yandaşı Rektör'e ve diktatörlük sevdalılarına boyun eğmeyiz. Ülkemizi de  emek düşmanlarına, gericilere, işbirlikçilere bırakmayız.

Fidel'e sözümüz olsun.

Zafere kadar, daima!

ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDE ÖZEL GÜVENLİK SALDIRISI

Anadolu Üniversitesi yerleşkesinde "İnsanlık Fidel'i unutmayacak" başlıklı bir açıklama yapan Komünist Gençlik üyesi öğrencilere özel güvenlik birimleri saldırdı. Afişi yırtan özel güvenlik personeli bazı öğrencileri darp etmek istedi.  

Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencileri iki gün önce hayatını kaybeden devrimci lider Fidel Castro'nun anısına yemekhane önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması okunurken üniversitenin özel güvenlik personeli öğrencilere saldırdı.

Tüm engelleme girişimlerine rağmen basın açıklaması gerçekleştirildi.

Özel güvenlik saldırısı sonucunda bir Komünist Partili öğrenci yaralandı. Yaralanan öğrenci Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

ÇUKUROVA'DA ENGELLEME

Adana Çukurova Universitesinde de sivil polisler Fidel Castro afişlerini engellemeye çalıştı. Polis 3 öğrencinin kimliklerini alarak işlem yapılacağını söyledi. Özel güvenlik personeli ve sivil polisler, Fidel Castro afişlerinin bir kısmını söktüler.