Üniversite kayıtları tamamlandı, şimdi gözler ek yerleştirmede...

ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme sonrasında kazanan öğrenciler üniversite kayıtlarını tamamlandı. Herhangi bir okula yerleştirilmeyen adaylar ÖSYM'nin ek yerleştirme tarihini bekliyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen yeni eğitim-öğretim dönemi için üniversiteye yerleştirmeler tamamlandı. Bu dönem yapılan yerleştirme sonuçlarına göre 214 bin 430 kontenjan boş kalırken, adaylar "Ek yerleştirme ne zaman yapılacak" sorusuna yanıt arıyor. 

ÖSYM EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN? 

YGS ve LYS sonuçlarına göre üniversiteyi kazanan öğrenciler 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında üniversiteye kayıtlarını gerçekleştirdi. 18 Ağustos'ta sona eren üniversite kayıtlarının ardından boş kalan kontenjanlara yapılacak ek yerleştirmenin tarihi merak edilmeye başlandı. Fakat ÖSYM ek yerleştirme tercih tarihi ile ilgili bir bilgi paylaşmadı. 

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2017-ÖSYS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Ek yerleştirmede ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak.

Ek yerleştirme tercih ücreti 15 TL olacak. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacak.

EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL DUYURULACAK?

Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde olacak. Ek yerleştirmelerde elektronik kayıt kullanılmayacak, öğrenciler yerleştikleri yükseköğretim kurumuna bizzat başvuracak.