Uludağ'da kar kalınlığı 45 santimi geçti

Kış geldi, sıcaklıklar hissedilir şekilde düştü. Batıda bir çok kentte geceden itibaren etkili olan kar yağışı, Bolu Dağı geçişinde kazalara neden oldu. Uludağ'da da kar kalınlığı 45 santimi geçti

Kış geldi, sıcaklıklar hissedilir şekilde düştü.

Düzce'de yüksek kesimler bembeyaz. Topuk, Güzeldere ve Kardüz yaylalarında kar kalınlığı 10 santimetre. Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının etkili olduğu Konya'da da yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazaları oldu. Kar kalınlığının yer yer 15 santimetreyi geçtiği Karabük-Bartın Karayolu yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapandı. 

Bursa'nın kış turizm merkezi Uludağ'da da kar kalınlığı 45 santimi geçti. Zirveye çıkmak isteyen bazı araçlar yolda kaldı.

Çanakkale ve Balıkesir ili sınırları içinde kalan Kazdağları ve Kocaeli'nde, Samanlı Dağları zirvesinde bulunan Kartepe Kayak Merkezi kar yağışı ile beyaza büründü.

Afyonkarahisar ve Yozgat kent merkezlerinde ise kar yağışını bekleyenler de vardı.

Bolu Dağı'nda kar, ulaşımı zorlaştırdı. İstanbul-Ankara arasındaki en önemli geçiş noktası Bolu Dağı'nda etkili olan kar yağışı, ulaşımı yavaşlattı.TEM ve D-100 yolunun Bolu Dağı geçişinde, sabaha karşı başlayan kar yağışı, sabahın ilk saatlerinde etkisini artırarak, devam etti. 900 rakımlı Bolu Dağı'nda kar kalınlığı, yer yer 50 santimetreye ulaştı.