Üç sanatçı CHP'ye 'hayır' kampanyası için beste vermeye cesaret edememiş!

"Hayır" kampanyasında "Mavi Boncuk" şarkısını kullanan CHP’nin, üç şarkı için bestecilerinden izin alamadığı ortaya çıktı. CHP'li Gürsel Tekin, beste istedikleri sanatçıların AKP'li olmadıklarını ancak yine de "hayır" kampanyası için beste vermeye yanaşamadıklarını söyledi.

AKP'nin "hayır" diyenler üzerinde estirdiği korkutma, bastırma ve yıldırma politikaları, kimi sanatçılar üzerinde de etkili oldu. CHP'nin "hayır" kampanyası için üç besteciden şarkı istediği ancak bestecilerin buna yanaşmadığı ortaya çıktı. 

Cumhuriyet’ten Erdem Gül’ün haberine göre, referandum kampanyası için yeni bir şarkı yazmanın zaman alacağını düşünerek, toplumun her kesimi tarafından bilinen popüler bir şarkı arayışına giren CHP üç şarkı seçti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da şarkıları onayladı.

Ancak CHP’lilerin "piyasa fiyatları üzerinde" teklif vermesine rağmen söz konusu besteciler şarkılarını vermeyi kabul etmedi, CHP de bunun üzerine zaman darlığını da göz önünde bulundurarak "Mavi Boncuk"u seçti.

Haberde diğer şarkıların hangileri olduğu belirtilmedi.

GÜRSEL TEKİN: ÜLKENİN SANATÇILARI DA KORKU İÇİNDE 

Şarkılar için yaptıkları tekliflerin çeşitli "bahane"lerle kabul edilmediğini belirten CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, temel nedeninin "korku" olduğunu söyledi.

Tekin şöyle konuştu:  

“Biz yalnızca güçsüz olan kesimler, sıradan halk korkuyor sanıyoruz. Bu ülkenin sanatçıları, aydınları da büyük korku içinde. İşte hayır kampanyası için şarkı veremediler. Bunun tek nedeni iktidardan korkmaları. Bu, çok derin bir korku. Özellikle Kültür Bakanlığı’ndan eserleri nedeniyle elde ettikleri gelirlerin kesilmesinden korkuyorlar. Ama sadece bununla sınırlı değil. Şimdi tüm özel televizyonlar da iktidarın elinde. Oralara dizi müzikleri yapıyorlar, başka hizmetler veriyorlar. Onların kesilmesinden korkuyorlar.”

Tekin, eser sahiplerinin AKP’li olmadığını, ancak buna rağmen eserlerini "hayır" kampanyasına vermediklerini de vurgulayarak, “Ancak bu korkunun bitmesine sayılı günler var. 16 Nisan’da ‘Hayır’la tüm Türkiye gibi sanatçıların da korkusu bitecek" dedi.