Üç lise daha bildiri yayımladı: 'Büyüyen tepkilere biz de ses veriyoruz!'

Bildiri yayımlayan liselere, üç lise daha eklendi.Beylikdüzü Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi, İstek Bilge Kağan Lisesi ve İstanbul Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi öğrencileri de bildiri yayımladı.

Haber Merkezi

İstanbul Erkek Lisesi ile başlayan lise bildirileri sürüyor. Beylikdüzü Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi, İstek Bilge Kağan Lisesi ve İstanbul Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi öğrencileri bildiri yayımlayarak, önceki bildirilere desteklerini bildirdi.

İstanbul Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi öğrencileri ve mezunları tarafından yayımlanan bildiri:

"Dünya ve ülkemiz için barış hasretiyle yanan gençler olarak liselerde büyütülen bu mücadeleye ortak olmak istedik. Tüm kardeşlerimizin sesine bir ses de biz katıyoruz! Ülkenin gerçekliğinin farkındayız. Ay sonu cebine girecek üç kuruş için yanardöner top misali savrulan yetişkinleri görüyoruz ve onlara diyoruz ki, ‘’Gençlik onurlu duruşuyla koltuğunuzu sarsacak!’’.
       Bizler umutluyuz, dirençliyiz, doğrunun, bilimin, adaletin yanında; eğrinin karşısındayız. Gençliği dayanışmayı her alanda sürdürmeye ve büyütmeyeçağırıyoruz. 
       Geleceğimize sahip çıkıyoruz!
Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi Öğrencileri ve Mezunları"

Beylikdüzü Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yayımlanan bildiri:

Bizler her türlü karanlığın karşısında aydınlık yarınların bayrağını yükselteceğiz.
Laik ve bilimsel bir eğitim için mücadele ediyoruz. Istanbul Erkek Lisesi'nde başlayan başkaldırı Beylikdüzü Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi'nde devam ediyor. Bu düzene çanak tutmayacak, sistemi imamlarıyla yönetenlere karşı duracağız. Bizler haklıyız.
Liseliler Boyun Eğmeyecek.
Beylikdüzü Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi Öğrencileri

İstek Bilge Kaan Lisesi öğrencileri tarafından yayımlanan bildiri:

İstek Bilge Kaan Lisesi Öğrencileri olarak ;

Ülkemizin her köşesinde dinci-gerici iktidara ve onun liselerdeki baskılarına karşı büyüyen tepkilere biz de ses veriyoruz!

Memleketin tüm eğitim kurumları, iktidarın gerici saldırına karşı yıllardır tehlike altında. Liselerimiz ve Ortaokullarımız İmam Hatip’e dönüştürülmeye, bilimden ve aydınlanmadan uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Hatta ‘Proje Okulları’ adı altında ilerici öğretmenler tasfiye edilip, karanlığı yayması koşuluyla yandaş öğretmen ve müdürler sınavsız atanıyor. Bütün bunların ülkemizdeki aydınlık değerleri söküp atmak için olduğunu biliyoruz ama bir kez daha haykırıyoruz ki liseliler karanlığa ve gericiliğe geçit vermeyecek.

İktidarın amacı memleketi yobazlar ülkesi haline dönüştürmekse, buna karşı söylediğimiz tek bir söz var.

BOYUN EĞME!

Selam olsun Emekten,Bilimde,Aydınlıktan yana olan dostlarımıza…