TÜSİAD her hafta ABD'de ne yapıyor?

TÜSİAD, ABD ziyaretlerinin sıklığını haftada bire indirdi. 13 Ekim'de Brookings'te gerçekleştirilen etkinlik sonrasında yeni bir TÜSİAD heyeti 20 Ekim'de yeniden ABD'ye gidiyor. Heyet gerçekleştireceği temaslarda 15 Temmuz sonrası gelişmeler ve Türkiye-ABD ilişkilerini ele alacak.

Haber Merkezi

TÜSİAD  yaptığı basın açıklaması ile Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes başkanlığındaki bir heyetin 20 Ekim'de ABD'de olacağını duyurdu.

TÜSİAD Heyeti, 15 Temmuz ve sonrasında Türkiye’deki gelişmeler hakkında diğer patron örgütlerini, düşünce kuruluşlarını ve siyasetçilerini bilgilendirecek.

Yapılan açıklamaya göre Başaran-Symes başkanlığındaki TÜSİAD Heyeti Washington’da ABD Dışişleri Bakanlığı, düşünce kuruluşu uzmanları ve kamuoyu önderleriyle biraraya gelecek. Yapılacak temaslarda 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmeler, Türkiye ekonomisinin durumu ve orta vadeli görünümü ve Türkiye-ABD ilişkileri ele alınacak.

TÜSİAD HER HAFTA ABD'DE

TÜSİAD, yalnızca bir hafta önce ABD'ye bir heyet göndermiş ve Brookings Enstitüsü ile ortaklaşa "ABD Başkanlık Seçimleri: İç Dinamik ve Küresel Etkiler" başlıklı bir konferans düzenlemişti. 

TÜSİAD Başkanı Başaran-Symes yaptığı açılış konuşmasında Türkiye - ABD ilişkilerinde karşıtlıkların öne çıkmasından duyduğu üzüntüyü vurgulamıştı. Başaran-Symes, ABD'nin Türkiye'nin güvenlik kaygılarına özen göstermesi karşılığında Türkiye'nin de demokratikleşme, özgürlükler ve laik-hukuk devleti konusunda adım atmasıyla ilişkilerin normalleşeceğine inandığını dile getirmişti.

PATRONLAR BATININ KAPISINI AŞINDIRIYOR

TÜSİAD, 22-23 Eylül tarihlerinde Almanya’nın başkenti Berlin’de darbe konulu bir toplantı gerçekleştirmişti. TÜSİAD'ın bir sonraki ziyaretini 9 Kasım tarihinde Paris’e gerçekleştirmesi planlanıyor.

TÜSİAD'ın yoğunlaştırdığı yurtdışı temasları, patron örgütünün, Batılı merkezlere ve uluslararası tekellere,"ben burdayım" mesajı verdiğini düşündürtüyor.