Türkiye'nin en eski marksist dergisi Gelenek'in 30 yıllık arşivi artık internette

Türkiye'nin en eski marksist dergisi Gelenek'in 30 yıllık arşivi artık internette.

Haber Merkezi

Türkiye'nin en eski marksist dergisi olan ve 1986 yılında yayın hayatına başlayan Gelenek'in tüm arşivine artık internetten ulaşılabilecek.

Arşivin tamamına ulaşabilmek için herhangi bir abonelik gerekmiyor. http://gelenek.org adresi üzerinden arşive erişmek mümkün.

Titiz bir çalışmayla 30 yıllık külliyatın internet ortamına aktarılması, Türkiye sol tarihinde önemli bir yere sahip, dünya komünist hareketine de küçümsenmeyecek katkılar sunmuş Gelenek'in "benzersiz içeriğinin" yeni kuşaklara aktarılmasında da önemli bir işlev görecek.

Gelenek sitesindeki "hakkımızda" bölümünde ifade edilenler bu çalışmanın en önemli amacını açıklıyor:

"Gelenek’in eski sayıları uzmanları veya saf merakı tatmin etmenin ötesinde iş görmeli, eğitim programlarının parçası olmalı, kah solun gelişimini, tartışmaları izlemek için kah TKP’nin tarihinin kıvrımlarında gezinmek için bir referans haline gelmelidir. "

Sitede son sayının yalnızca içeriği görünecek ancak bir sonraki sayı çıktığında içeriğin tamamı siteye yüklenmiş olarak arşivdeki yerini alacak.

30 yıllık arşivde daha detaylı bir arama seçeneği için çalışma devam ediyor. Bir süre sonra yazar adı, konu başlığı gibi seçimlerle de arşivde arama yapılabilecek.

Gelenek önümüzdeki dönem 4 ayda bir yayınlanacak ve bir sonraki sayısı Mayıs'ın son haftasında okuyucusuyla buluşmuş olacak.